Для потреб ЗСУ: ДП "Антонов" отримав замовлення на розробку бойових літаків

​Двигуни для літака буде виробляти "Мотор Січ".

Ілюстрація:dt.ua

Державне підприємство "Антонов" отримав замовлення від Збройних сил України на розробку бойового літака. Про це пише Укрінформ з посиланням на заступника начальника озброєння Збройних сил України полковника Владислава Шостака, інформують Патріоти України.

"У нас є замовлення на виготовлення бойового літака. Зокрема, виконавцем такого проекту буде АНТК "Антонов". Як очікується, двигуни вироблятиме "Мотор Січ", - повідомив він на брифінгу у вівторок.

"Антонов" раніше не виробляв бойові літаки - лише транспортні, пасажирські та спеціалізовані.

Однак в 2014 році генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа в інтерв'ю ТСН повідомив, що підприємство має можливості для виробництва винищувачів і штурмовиків.

"Ми пропонували це ще в 2006 році. Були офіційно подані відповідні пропозиції. Але в той час говорили, що це нам поки не потрібно. Сьогодні ми знову підготували пропозиції з цього питання. Ці літаки будуть створюватися з залученням українських підприємств: з українськими двигунами, з українським обладнанням, з українським озброєнням.

Тобто ми могли б це зробити досить ефективно. Це було б не гірше, ніж, як деякі пропонують, купувати такі літаки, наприклад, в Китаї", - розповідав він.

Наприкінці 2015 року з'явилися чутки, що "Антонов" розробляє навчально-бойовий літак на двигунах АІ-222-25 заводу "Мотор Січ".


Як відомо, навесні 2015 року перший політ виконав новітній український літак Ан-178. Зараз збирається перший Ан-132, який є оновленою версією Ан-32. Також "Антонов" займається розробкою для Індії військово-транспортного літака Ан подвійного призначення - для військових і цивільних потреб. З Туреччиною досягнуто домовленостей про розробку літаків на базі Ан-158, Ан-178 і Ан-70.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...