Документи в роботі: Суд почав вивчення доказів у справі "діамантових прокурорів"

Засідання розпочалося в приміщенні Голосіївського районного суду столиці.

Ілюстрація:espreso.tv

Голосіївський районний суд Києва продовжив розгляд обвинувального акта щодо колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна і колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця в одержанні неправомірної вигоди. Засідання суду почалося вранці о 09:50. Суд почав вивчення доказів у справі, передають Патріоти України з посиланням на Українські новини.

Представники прокуратури сьогодні принесли на засідання Голосіївського районного суду Києва 23 томи доказів у справі так званих "діамантових прокурорів". Таким чином сторона звинувачення виконала рішення суду, який на минулому засіданні зобов'язав прокуратуру надати письмові докази в повному обсязі для долучення до матеріалів справи.

У той же час сторона захисту екс-прокурорів Корнійця, Шапакіна і підприємця Валерія Гібаленка заявила суду, що не у всіх цих наданих томах містяться докази, а є і інформативні документи. Тому, на думку захисту, прокуратура повинна впорядкувати ці документи для того, щоб відокремити реальні докази від інформаційних документів.

У свою чергу сторона обвинувачення зазначила, що немає сенсу в такій процедурі, оскільки в ході судових засідань будуть вивчатися всі документи, надані суду прокуратурою в якості доказів. І саме суд повинен дати їм оцінку.

Колегія суддів, порадившись на місці, вирішила, що прокуратура повинна проінформувати суд, які документи в кожному з томів містяться. Після цього сторона звинувачення почала оголошення змісту томів.

Також під час засідання прокурор Яніс Симонов повідомив суду, що у зв'язку зі змінами в ГПУ заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе вже не є процесуальним керівником в цій справі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...