Суд заарештував екс-депутата Харківської облради за викрадення Іллі Богданова

За клопотанням столичної прокуратури екс-депутату Харківської облради та двом його спільникам обрано запобіжні заходи.

Ілля Богданов. Фото: Фейсбук.

Голосіївський райсуд Києва заарештував на 60 діб екс-депутата Харківської облради, який організував викрадення та переміщення до Росії колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають Патріоти України.

"Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і цілодобового домашнього арешту двом спільникам екс-депутата, які повинні були таємно перевезти Богданова через російсько-український кордон.

"В даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаних злочинів", - резюмували в ГПУ.

Як повідомляли Патріоти України, СБУ вдалося знешкодити групу зловмисників, причетних до викрадення Богданова, який воював в АТО на стороні українських військ.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...