Ювелірна робота: Як бійці "Альфи" звільнили викраденого Іллю Богданова (відео)

Всього у справі про викрадення Богданова затримані троє громадян України - екс-депутат і ще двоє виконавців.

СБУ знову врятувала Іллю Богданова. Фото: farwater.net.

Cлужба безпеки України оприлюднила відео спецоперації зі звільнення колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова. Богданов був викрадений в Києві і переправлений до Харкова. Надалі його мали вбити і труп переправити в Росію. СБУ попередила вбивство і затримала виконавців злочину, передають Патріоти України.

Подробиці операції повідомив на сьогоднішньому брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак. За його словами, правоохоронці отримали інформацію, що Богданова викрали, незаконно утримують і планують переправити в РФ. "Ми створили потужну групу. Для забезпечення бойової частини був задіяний Центр спецоперацій Альфа, значні наші оперативно-технічні можливості, і відправили групу на Харків, оскільки Богданов знаходився там. Знайшовши місце перебування викрадачів, поблизу кордону було організовано захоплення цієї групи, ми їх називаємо логістами. Це громадяни України", - повідомив Грицак.

За словами глави СБУ, в причетності до організації викрадення підозрюється колишній депутат Харківської облради. На допиті колишній депутат повідомив, що діяв в інтересах Росії. Грицак зазначив, що слідство має платіжки в доларах і російських рублях. "924 долара сплачено. У нас є ця квитанція. Довірена особа цього депутата отримала ці гроші за сам факт викрадення", - сказав він. Грицак зазначив, що плата здійснювалася за кожен крок - за викрадення, за доставку до кордону, за транспортування з однієї точки в іншу.

Він зазначив, що колишній депутат Харківської облради був завербований не на одну операцію з Богдановим. В цілому було поставлено завдання створити бойові групи для використання в Україні в різного роду операціях. "Він, будучи ідейним прихильником російського світу, погодився на цю роботу, створив таку групу", - сказав глава СБУ. Кого саме ще планувалося викрасти, Грицак не уточнив. Всього у справі про викрадення Богданова затримані троє громадян України - екс-депутат і ще двоє виконавців.

Грицак також зазначив, що це не перша спроба викрадення Богданова. "У лютому минулого року ми запобігли такій спробі. Був затриманий кілер, який в жовтні минулого року отримав 8,5 років в'язниці і зараз відбуває покарання", - сказав він.

Ілля Богданов був кадровим офіцером ФСБ, в 2014 році перейшов на бік України. Воював в зоні проведення АТО в підрозділах Правого сектора. Разом з кіборгами колишній офіцер ФСБ захищав Донецький аеропорт від терористів. У березні 2015 року Богданов отримав українське громадянство.

Сам Богданов ще в 2015 році повідомляв в інтерв'ю, що російські спецслужби тричі намагалися організувати операції з його знищення. У жовтні 2015 року Київський районний суд Харкова засудив до 8,5 років позбавлення волі члена терористичної організації "Оплот" за підготовку вбивства Богданова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...