Доля Каддафі або видача "винних" - російский ЗМІ про логіку дій після оприлюднення розслідування по збитому малайзійському "Боїнгу"

Міжнародна доповідь слідства щодо катастрофи МН-17 названа проміжною, хоча насправді вона цілком собі остаточна - якщо і не в юридичному, то в політичному сенсі.

Ілюстрація:best-news.com.ua

Міжнародна слідча група прийшла до висновку, що малайзійський Boeing в липні 2014 був збитий над Донбасом ракетою комплексу "Бук", який приїхав в Україну з Росії і в Росію ж повернувся. Хоча ця доповідь названа проміжною, насправді вона цілком собі остаточна - якщо і не в юридичному, то в політичному сенсі. Про це пише російський ресурс Ведомости, передають Патріоти України.

Очевидно, що інших версій у "міжнародної громадськості" вже не буде і ніякі раптово виниклі у Росії нові незаперечні докази впевненість слідчих не похитнуть. До того ж в будь-яких доказах Захід свідомо буде підозрювати підробку, чому значним чином посприяла сама російська влада - і легкістю, з якою вони не раз змінювали одну "переконливу" версію на іншу, і занадто очевидною, а часом навіть демонстративною невідповідністю деяких аргументів елементарній логіці і здоровому глузду.

Спрогнозувати, що буде далі, неважко: правильне питання тут швидше не "що", а "коли".

Рано чи пізно слідчі назвуть імена тих, хто віддавав накази про переміщення "Бука", доставляв його в Україну і натискав кнопку. Москва негайно оголосить, що ці люди або ніколи не служили в армії, або не пізніше червня 2014-го з неї звільнилися. Захід все одно зажадає їх видачі і отримає гнівну відмову в повній відповідності з Конституцією РФ.

Далі будуть заочні процеси, обвинувальні вироки і судові рішення про виплату багатомільйонних компенсацій. Москва визнавати і виконувати ці рішення категорично відмовиться, як такі, що не відповідають постановам Конституційного суду. Захід у відповідь запровадить проти окремих росіян нові точкові санкції і заодно передумає скасовувати старі.

У результаті конфлікт навколо малазійського Boeing перетвориться в таку ж "вічну" проблему, як "кримське питання", яку і вирішити неможливо, і забувати ніби як не належить.

Є, правда, ще один фантастичний варіант, на який слідча група ніби натякає обіцянкою завершити роботу в 2018 р, - що нове керівництво Росії раптом визнає помилки старого і викриє справжніх злодіїв. Але, по-перше, в Москві, схоже, сподіваються, що саме це станеться в Україні.

А по-друге, в історії вже був схожий епізод, коли лідер однієї багатої нафтою країни в обмін на зняття санкцій Заходу спочатку видав своїх громадян, яких звинувачували в підриві літака, а потім і виплатив компенсації. Звали його Муаммар Каддафі, і в Кремлі ніколи вже не забудуть, чим для нього це закінчилося.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...