Дослужився: Екс-канцлера Німеччини Шредера обрали новим головою Ради директорів "Роснефти"

До Шредера раду директорів компанії очолював помічник президента РФ Андрій Бєлоусов.

Герхард Шредер та Володимир Путін. Ілюстрація:NewsStreet

Рада директорів "Роснефти" обрала головою екс-канцлера Німеччини, голову комітету акціонерів Nord Stream AG Герхарда Шредера. Про це повідомив сам Шредер на прес-конференції за підсумками позачергових зборів акціонерів НК, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

У п'ятницю в Санкт-Петербурзі відбулися збори акціонерів "Роснефти", на яких був обраний новий склад ради директорів. Він був збільшений з 9 до 11 осіб, до ради, крім діючих членів, увійшли Шредер і міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Рішення доручити відповідальну посаду Шредеру пояснюється тим, що він є авторитетним політиком світового масштабу, послідовно виступає за стратегічне співробітництво Німеччини та Європи з Росією в енергетичній сфері, пояснювало раніше джерело "Интерфакса". Крім того, екс-канцлер має виключні компетенції і досвід незалежного директора в найбільших російських і міжнародних нафтогазових компаніях, в тому числі в якості голови ради директорів, говорилося в пояснювальній записці до проекту директиви.

До Шредера раду директорів "Роснефти" очолював помічник президента РФ Андрій Бєлоусов.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що негативно сприймає намір колишнього німецького канцлера стати членом ради директорів російської компанії "Роснефть".

Найбільшими акціонерами "Роснефти" на 1 вересня 2017 року були: державне АТ "Роснефтегаз" (50% + 1 акція), BP Russian Investments Limited (19,75%), QHG Oil Ventures Pte. Ltd. (СП Glencore і QIA, 19,5%).

Тим часом на початку вересня консорціум Glencore і Qatar Investment Authority (QIA) підписав угоду з китайською China Energy Company Limited CEFC про продаж 14,16% акцій "Роснефти". Після угоди Glencore залишиться акціонером "Роснефти" з часткою 0,5%, а катарський фонд QIA - з часткою 4,7%.

Операція буде закрита після фінальних переговорів і схвалення регуляторів. CEFC поки не повідомляла про свої плани щодо участі в корпоративному управлінні "Роснефти".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...