"Достатньо паплюження пам'яті Кузьми": У Луцьку хочуть заборонити пам'ятники автора скульптури "Cкрябіну"

Нині таку пропозицію підтримали 55 містян із необхідних 300. До кінця голосування залишилося 14 днів.

Скульптура Кузьми Скрябіна (автор - Ірина Дацюк). Фото: www.newsru.ua.

У Луцьку закликають місцеву владу не співпрацювати зі скандальним скульптором Іриною Дацюк. Відповідну петицію зареєструвала лучанка Наталія Маковська, інформують Патріоти України з посиланням на Вголос.

"Заборонити "скульптору" Ірині Дацюк ліпити свої "шедеври" по місту. Узгоджувати ці питання з громадою. Достатньо паплюження пам'яті Кузьми", – йдеться в петиції. Нині таку пропозицію підтримали 55 містян із необхідних 300. До кінця голосування залишилося 14 днів.

Після офіційного відкриття першого в Україні пам’ятника покійному лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку, автором якого стала Ірина Дацюк, мережа вибухнула незадоволеними коментарями. Окрім того, скандальна скульпторка створила низку пам’ятників, зокрема Костю Шишку та волинським героям Небесної сотні, які теж викликали бурхливі обговорення та критику в бік міської влади. Нещодавно стало відомо, що у Старому місті Луцька має з’явитися новий монумент авторства Ірини Дацюк – пам’ятник християнському милосердю, який уже частково профінансували.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...