Доставлять "пару весел" та пофарбують "пару труб": ВМС Росії модернізують "Кузю" за скороченим варіантом

Ремонт авіаносця планувалося почати ще в вересні, але завадив брак фінансування.

Контракт на ремонт з модернізацією авіаносного крейсера «Адмірал Кузнєцов» розрахований на три роки і буде підписаний між Міністерством оборони РФ і Об’єднаною суднобудівною корпорацією в першому кварталі 2018 року. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в російському оборонно-промисловому комплексі. Найближчим часом брати участь в далеких походах авіаносець не буде, передають Патріоти України з посиланням на Військовий навігатор Україникраїни.

Нагадаємо, минулого року “Адмірал Кузнєцов” під час свого переміщення у Сирію, де він брав участь в обстрілі Алеппо, випускав чорний дим декілька днів. Там він в результаті не бойових дій, а через неполадки аерофінішера авіаносця під час посадки втратив два винищувача МіГ-29 та Су-33. Міністр оборони Великої Британії назвав російський авіаносець “Адмірал Кузнєцов” “кораблем ганьби”.

Співрозмовник уточнив, що модернізація «Кузнєцова» не буде такою глибокою, як планувалося. «В результаті корабель матиме всі шанси зробити кілька далеких походів з обов’язковим міжпоходовим ремонтом, після чого буде змушений знову проходити капітальний ремонт», – сказав він. Раніше гендиректор Невського ПКБ Сергій Власов повідомляв, що «Кузнецов» і зовсім пройде ремонт без модернізації. Він вказував тоді, що будуть замінені лише деякі види обладнання.

Джерело ТАСС додало, що ремонт «Кузнєцова» планувалося почати на 35-му судноремонтному заводі ще в вересні, але завадив брак фінансування. З включенням робіт по кораблю в нову держпрограму озброєнь на 2018-2027 роки ця проблема вирішена.

До скорочення технічного завдання на ремонт, як повідомляло раніше ТАСС інше джерело в оборонно-промисловому комплексі, на авіаносці планувалося замінити ракетний комплекс «Граніт» на «Калібр-НК», відремонтувати всю електромеханічну частину, включаючи головну енергетичну установку, в тому числі з заміною непридатних котлів, модернізувати злітно-посадковий комплекс, перш за все для підвищення безпеки польотів палубної авіації.

Також на кораблі передбачалося поміняти радіоелектронні системи і корабельні аерофінішери.

Раніше повідомлялося, що при такому обсязі робіт будуть потрібні 40 млрд рублів на ремонт з модернізацією «Кузнєцова».

Важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов» – єдиний російський авіаносець. Корабель був спущений на воду в грудні 1985 року, став до ладу в грудні 1990 року. Його довжина становить 306 метрів, найбільша ширина досягає 72 метрів, повна водотоннажність – 59 тисяч тон.

«Кузнецов» озброєний крилатими ракетами П-700 «Граніт», розташованими в 12 пускових установках під палубою в носі корабля, зенітними ракетними та артилерійськими комплексами. Крейсер має несие на борту до 30 винищувачів МіГ-29К/КУБ і Су-33, ударні вертольоти Ка-52К, протичовневі Ка-27 і транспортно-бойові Ка-29.

За 27 років служби авіаносець зробив сім далеких походів, шість з них у Середземне море (1995-1996, 2007-2008, 2008-2009, 2011-2012, 2013-2014 роки та з 15 жовтня 2016 року по 8 лютого 2017 року), ще один – в Північну Атлантику (2004 рік).

У минулому році авіаносець під час походу в Середземне море брав участь в операції російських Повітряно-космічних сил в Сирії. З листопада по грудень 2016 року палубні льотчики «Кузнєцова» виконали 420 бойових вильотів (117 вночі), при цьому були знищені понад тисячу об’єктів терористів.

Як повідомлялось раніше, 14 листопада 2016 року в Середземному морі зазнав аварії винищувач МіГ-29 з “Адмірала Кузнєцов”. За наявними даними, причиною аварії винищувача стала вироблення палива – літак вичерпав запаси пального в очікуванні ремонту пошкодженого троса аерофінішера, при цьому через погану координацію дій не був вчасно відправлений на запасний аеродром.

3 грудня 2016 року російський винищувач Су-33 зазнав аварії під час посадки на авіаносець “Адмірал Кузнєцов” і звалився в море. Пілот вижив. За попередніми даними, впав Су-33 порвав трос аерофінішера, який нібито замінили безпосередньо перед інцидентом.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...