Довелося виправдовуватися: Ресторан у США опинився в центрі дивовижного скандалу з "Путінбургером"

В російських ЗМІ оприлюднили інформацію, нібито ресторан Lucy's Cantina Royale з нагоди дня народження Володимира Путіна продавав бургер, названий на його честь.

"Путінбургер" виявився фейком. Фото: independent.co.uk.

"Мексиканський ресторан на Манхеттені виявився втягнутим в дивну історію - йдеться про день народження Володимира Путіна і бургер, якого ніколи не існувало", - повідомляє Кларк Майндок в Independent. Новину передають Патріоти України.

У статті йдеться про те, що в російських ЗМІ оприлюднили інформацію, нібито ресторан Lucy's Cantina Royale з нагоди дня народження Володимира Путіна продавав бургер, названий на його честь. Менеджер ресторану Тім Райан направив Independent заяву, в якій говориться: "Lucy's Cantina Royale зробили темою сфабрикованого матеріалу про день народження Володимира Путіна. Наш ресторан ніколи не святкував день народження Володимира Путіна в жодному вигляді і в жодній формі і ніколи не пропонував "Путінбургер".

"Російські державні ЗМІ заявили минулого тижня, що офіціантка сказала їм, ніби ресторан створив п'ятикотлетний бургер, який важить приблизно "1952 гр"- відсилання до року народження Путіна в зв'язку з його 65-річчям. У відеоролику, який точно - хоча б частково - знятий в згаданому ресторані, офіціантка приносить клієнту величезний бургер і розповідає, як його роблять", - вказує автор.

Райан сказав, що такий бургер в ресторані є, але названий він на честь шеф-кухаря цього ресторану, а не російського президента. "Від цієї фальшивки відсторонився не тільки Lucy's. Хоча відео було показано російськими ЗМІ, Кремль заявив в п'ятницю, що не причетний до цього. До загального захоплення, російська телестанція, випустивши це відео, теж видалила його, після того як незалежний журналіст викрив всю історію, оголосивши, що сфабрикували її співробітники Lucy's, а не сам ресторан", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...