Другий етап блокади торкнеться російських підприємств: Як ще зроблять боляче Росії

Час для нового етапу блокади ще не вибрали спеціально.

Валентин Лихоліт. Фото: 112 Україна.

Штаб блокади торгівлі з окупованими районами Донецької і Луганської областей планує в червні активізувати свої дії, в результаті яких постраждають російські підприємства. Про це повідомив екс-заступник командира батальйону «Айдар», член штабу блокади Донбасу Валентин Лихоліт, передають Патріоти України із посиланням на nnovosti.info.

«Зараз ми торкаємося агресора в економічному плані. Ми вимагаємо, щоб вони припинили фінансувати «республіки». Соромно перед Європою. Ми їх змушуємо, щоб вводили санкції щодо Росії на шкоду власній економіці. Тоді чому продовжуємо з ними торгувати? А вона дійсно йде. І це визнала сама Росія, яка, бачте, не може без наших двигунів, космічної сфери, і так далі. Тому вони намагаються домовитися на найбільшому рівні, щоб українська влада не вводила проти неї санкції», – зазначив Лихоліт.

Член Штабу блокади також уточнив, що час для нового етапу блокади не було вибрано спеціально. «Це один з етапів, до якого ми готувалися. І коли ми «дозріли», то чому б і не зробити цей крок? Ми ходили до Верховної Ради, спілкувалися з різними фракціями щодо визнання Росії агресором. Нам відповіли – не на часі. А сьогодні вже йде четвертий рік війни, між іншим. Ми зараз навіть не можемо прийняти законопроект, що «ЛДНР» – це терористичні організації», – зазначив Лихоліт.

Екс-заступник командира батальйону «Айдар» також нагадав, що основна вимога блокадників актуальна – звільнити всіх українських полонених. «Я розумію, що у Росії є тут бізнес. Також зрозуміло, що це удар по економіці, але у нас тривалий час триває АТО. Тоді назвіть це війною, і все стане на свої місця. Нинішні вимоги – це другий етап. Він торкнеться російських підприємств», – повідомив Лихоліт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...