Дурне самогубство: Українські бійці на передовій охарактеризували гіпотетичний наступ терористів (відео)

Військові під Горлівкою впевнені у власних силах і готовності відбити атаку.

Фото: Прес-служба Міноборони України

Українські прапори в Зайцевому, котре фактично є околицею окупованої Горлівки, муляють очі російським загарбникам і місцевим сепаратистам. По наших воїнах там регулярно стріляють і з крупнокаліберних кулеметів, і з важкої артилерії. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

"САУ, 152-гі. Три-чотири машини працюють одразу з чотирьох позицій. Одночасно працює вся батарея", - каже боєць із позивним "Чуб". Військові вивчили розташування позицій ворога настільки, що можуть проводити екскурсії – показують, де саме росіяни обладнали бліндажі та вогневі точки для кулеметів, а де закопали свій БТР.

Вогонь ведеться із гранатометів, важких мінометів і гаубиць. Причому свої гармати ворог ховає у житлових кварталах Первомайського та Калиновго, що зводить нанівець усі наші спроби дати відповідь. Вже потім бойовики перейшли на стрілецьку зброю.

Інший "туристичний" маршрут на передовій пролягає власними позиціями. Бійці показують сліди влучання ворожих мін і снарядів. Крупним калібром розтрощило дах в одному з будинків, а міною на дорозі зачепило молодого хлопця, з тіла якого медики згодом витягли 35 осколків. Лише упродовж тижня в підрозділі було троє поранених, із них двоє – важкі.

Та попри це, настрій у захисників України бойовий. Кажуть, вони не соромляться відповідати на вилазки диверсантів, адже мають пряму норму військового статуту: відкривати вогонь у разі загрози життю. В повномасштабний наступ ворога солдати не вірять. "З їх боку не буде. Ну, куди? Я не думаю, що вони самогубці. Це дурне самогубство – піти вперед", - пояснює "Чуб".

У Міноборони запевняють, що після розведення сил у зоні АТО лінія розмежування не зміниться. На позиції хотіли б хоча б один раз побачити спостерігачів ОБСЄ, однак ті до Зайцевого не добираються. "Вона приїжджає, але кілометрів шість від нас. Сюди – ніколи", - каже боєць Володимир. Хоча, зізнаються військові, міжнародні експерти могли б побачити багато цікавого – зокрема, купу доказів того, як у час так званого перемир'я воїнів ЗСУ криють крупнокаліберною зброєю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...