Дві години запеклого бою: щоб зупинити атаку росіян на опорний пункт в Мар'їнці, довелося задіяти БМП (відео)

У наших підрозділах без втрат, а ось противнику охоту атакувати відбили надовго.

Скрін відео

На Маріупольському напрямку тільки за сьогоднішній день один військовий загинув, ще шестеро - отримали поранення. Після двох тижнів відносного затишшя відновилися бої під Мар'їнкою. Майже добу бойовики штурмували одну з наших позицій на околиці міста. Про це розповідає кореспондент Подробностей, інформують Патріоти України.

З самого ранку над Мар'їнкою густий туман. Тому на позиціях відносно спокійно. Але минулої доби через щільний вогонь бійці тут не чули навіть власного голосу.

Сьогодні 70 міліметрову гармату БМП зачохлили. Все почалося з артобстрілу. Хлопці кажуть, бойовики били щільно і прицільно. Їх вогонь хтось коригував.

Такої різкої зміни ситуації військові просто не очікували. Уже два тижні в Мар'їнці зберігалося хоч і крихке, але перемир'я. Позиції бойовиків всього за чотириста метрів від українських, за футбольним полем. Наказу на вогонь не було.

Не зустрівши опору, бойовики пішли на штурм. Бій тривав три години. Військові їх зустріли на підході шквальним вогнем. У наших підрозділах без втрат, а ось противнику охоту атакувати відбили надовго.

Цю атаку військові пов'язують з черговою ротацією на тому боці. Свіжий підрозділ бойовиків захотів промацати нашу оборону. За даними штабу така тенденція зараз по всій лінії фронту. Бойовики активно нарощують і живу силу, і техніку.

"Танки, БМП, БТР ховаються в селищі Трудове міномети калібром 120 міліметрів і 82 в районі населеного пункту Тельманове були зафіксовані 6 установок БМ 21-Град, які заборонені мінськими угодами", - говорить Олександр Кіндсфатер, прес-офіцер оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь". Але до таких сюрпризів наші військові готові і можуть дати противнику гідну відсіч.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...