Дивно, що відразу після американців: Російські вчені знайшли у європейців "ген депресії"

Влітку минулого року "гени депресії" виявили американські вчені. Фахівці аналізували геноми 75 тис. людей, яким був поставлений діагноз "депресія", а також ДНК 231 тис. осіб без такого діагнозу.

Депресія обумовлена генами? Фото: Svit24.net.

Вчені з новосибірського Інституту цитології і генетики виявили у європейців ген, відповідальний за розвиток депресії, передають Патріоти України.

"Вченим вдалося ідентифікувати ген, який бере участь у контролі депресії. Після цього голландські дослідники підтвердили отриманий результат на незалежній вибірці людей, що дозволяє вважати його достовірним", - йдеться в повідомленні на сайті ІЦІГ. На думку росіян, внесок генотипу людини в розвиток депресії порівнюваний з шизофренією. При цьому для шизофренії раніше було виявлено кілька десятків генів, тоді як для депресії на даний момент не встановлено жодного.

Цікаво, що влітку цього року "гени депресії" виявили американські вчені. Фахівці аналізували геноми 75 тис. людей, яким був поставлений діагноз "депресія", а також ДНК 231 тис. осіб без такого діагнозу. В результаті дослідники знайшли 15 ділянок ДНК, які пов'язані з виникненням депресії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...