Дзвінкий ляпас скрепам: Російська спортсменка вирішила виступати за Україну

Це було бажання самої спортсменки і виконком Міжнародної федерації гімнастики (FIG) пішов назустріч 19-річній дівчині.

Ганна Собещакова. Фото: соцмережі.

Російська гімнастка Ганна Собещакова вирішила виступати за збірну України. Про це повідомила начальник національної команди Росії з художньої гімнастики Наталія Абрамова, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

За її словами, це було бажання самої спортсменки і виконком Міжнародної федерації гімнастики (FIG) пішов назустріч 19-річній дівчині, яка є вихованкою московської спортивної школи олімпійського резерву. На засіданні FIG у Бангкоку Ганні дозволили змінити російське спортивне громадянство на українське. На початку березня Собещакова завоювала бронзові нагороди в командній першості Москви, а у квітні 2015 року на чемпіонаті Росії Аня посіла 75-е місце у багатоборстві.

До слова, гімнастка є уродженкою Миколаєва. Про це заявила головний тренер збірної України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна, пояснивши, чому раніше Собещакова виступала за Росію. "Ганна родом із Миколаєва, тому громадянство України мала з народження. Просто батьки цієї дівчинки деякий час працювали в Москві, і у неї був російський паспорт", - зазначила Дерюгіна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...