Фатальні помилки і шокуюча бездіяльність: Сенченко назвав головних винуватців Іловайської трагедії

Під час подій під Іловайськом відбувалися неадекватні факти дій і бездіяльності з боку начальника Генерального штабу Муженка і генерала Назарова, який на той момент очолював штаб АТО, запевнив Андрій Сенченко.

Ілюстрація:www.bbc.com

За провал під Іловайськом можуть нести відповідальність тодішні начальник Генерального штабу генерал Віктор Муженко і глава оперативного штабу АТО генерал-майор Віктор Назаров. Про це в коментарі Обозревателю сказав політик і голова громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко, який під час окупації Росією Криму займав посаду виконувача обов'язків заступника голови Адміністрації президента, зазначають Патріоти України.

Він нагадав, що в Шевченківському суді за заявою правозахисника Батріна йде судовий процес, де встановлюється факт того, що в Украні йде не АТО, а війна. "Я давав свідчення під присягою, як свідок. У тому числі, щодо подій в Іловайську як колишній глава слідчої комісії парламенту", - говорить Сенченко.

"Якщо говорити більш конкретно про якісь дії або бездіяльність, то, на мій погляд - і це простежується в висновках парламентської комісії, - були абсолютно неадекватні факти дій і бездіяльності з боку начальника Генерального штабу Муженка і генерала Назарова, який на той момент очолював штаб АТО", - сказав він.

За словами політика, винних визначає суд. "Але від себе можу сказати, що виходячи з висновків, які зробила наша комісія, одна з ключових, фундаментальних проблем полягала в порушенні Закону України "Про оборону", в тому, що не був своєчасно введений план оборони країни, не було введено військовий стан на території Луганської та Донецької областей. Це вирок суттєвої дезорганізації оборони країни", - додав екс-глава комісії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...