Фізична сила та обважування: Як нас дурять у магазинах (відео)

Існує стандартна схема, якою намагаються витребувати гроші у переляканого покупця. Для цього охоронцями в окремому приміщенні використовуються погрози "розправитися з вами фізично".

Супермаркет. Ілюстрація: соцмережі

Напередодні і під час новорічних свят магазини намагаються нажитися на довірливих і розсіяних покупцях. Про це в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії, відповідаючи на питання "Обозревателя", заявив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, повідомляють Патріоти України.

За його словами, магазини користуються такими стандартними прийомами, як обважування, проте в деяких випадках може дійти і до фізичного насильства. "Обважування - найпростіше, що можуть з вами зробити. Далі йде обрахування і продаж неякісної або несвіжої продукції. І, нарешті, у вас можуть виникнути проблеми серйозніше - з вами можуть фізично розправитися", - розповів експерт.

Правозахисник пояснив, що існує стандартна схема, якою намагаються витребувати гроші у переляканого покупця. "Це може статися в такий спосіб: ви купуєте товар, якийсь зовсім маленький - біжутерію або щось в цьому роді - і на касі касир випадково не пробиває вам одну з речей. Ви цього не помічаєте, дивитеся в чек, начебто, все як треба, і виходите. На рамці починаєте пищати або охоронець вам говорить: а почекайте і покажіть ось цей товар. Потім він каже: а ви знаєте, що у нас 20-кратний штраф, вам треба зі мною пройти в приміщення, ми там все оформимо, викличемо поліцію ", - навів приклад Несміянов.

Він акцентував на тому, що використовується фактор раптовості, людина просто рогублюється, чим і користуються охоронці магазину. "Вас ловлять на переляку, і ви думаєте, що, мовляв, як я не можу заплатити, я ж ніби все віддав. Ви думаєте, що вам приховувати нічого і йдете з охоронцем. Таким чином, ви йдете з місця, де є інші покупці і за вас можуть заступитися. І ось там, в приміщенні, вже буде зовсім інша історія, коли вам запропонують розрахуватися на місці або ж можуть вам фізично нашкодити", - попередив фахівець.

"Ніколи не треба боятися викликати поліцію. Поліція нічого погано вам не зробить, навіть якщо ви випадково забули пробити, а так зможете перемотати камери спостереження і переглянути жести касира і як все це провертають", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...