Гепа, Гепа: У Кернеса за два роки розкрали сотні мільйонів на будівництві харківського метро

Слідство підозрює, що починаючи з 2014-2016 рр. службові особи ПрАТ СБМУ «Тунельбуд» за попередньою змовою з посадовцем КП «ХДБМ» здійснювали привласнення коштів бюджету, які були виділені на будівельно-монтажні роботи.

Станція метро "Перемога" у Харкові. Фото: kh.depo.ua.

Поліція підозрює посадовців КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» та ПАТ СБМУ «Тунельбуд» у змові для привласнення державних коштів, виділених на будівництво ділянки метро вартістю 324,55 млн грн. Про це стало відомо з ухвали Київського районного суду м. Харкова, куди слідчий звернувся з клопотанням в рамках кримінального провадження №12016220000000840 від 05.08.2016 року. Новину передають Патріоти України.

Слідство підозрює, що починаючи з 2014-2016 роках службові особи ПрАТ СБМУ «Тунельбуд» за попередньою змовою з посадовцем КП «ХДБМ» здійснювали привласнення коштів бюджету, які виділені на будівельно-монтажні роботи дільниці від станції метро «Олексіївська» до станції метро «Проспект Перемоги» у рамках проекту «Будівництво дільниці третьої лінії Харківського метрополітену від станції «Наукова» до станції «Проспект Перемоги» м. Харків». Інформація про суму коштів, які могли бути привласненні, в матеріалах суду відсутня.

У відповідь на клопотання слідчого суд дозволив йому доступ з можливістю копіювання до документів, що стосуються угод комунальників з «Тунельбудом» та перерахування коштів. Але відмовили в отриманні журналів доступу на територію будівництва працівників фірми.

Це перше звернення до суду поліції в рамках цього кримінального провадження. Одноосібним власником фірми «Тунельбуд» є ПАТ «Харківстальконструкція», яке належить Анатолію Бондаренку, Олегу Чігрінову й Тетяні Кагановській, дочці покійного Євгена Кушнарьова, голови Харківської ОДА (2000-2004), народного депутата від Партії регіонів (2006-2007).

За документацією тендеру 2014 року, «Тунельбуд» мав закінчити роботи до кінця липня того року. Але сторони двічі укладали додаткові угоди про продовження робіт, посилаючись на існування об’єктивних обставин для цього. В 2009 році «Тунельбуд» отримав замовлення на будівництво ділянки метро від ст. «Наукова» до ст. «Проспект Перемоги» вартістю 383,64 млн грн.

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» з 2011 року очолює Наталія Линник. Станцію метро «Перемога» в Харкові 19 серпня офіційно відкрив президент Петро Порошенко, через тиждень вона запрацювала для пасажирів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...