"Голімий плагіат", - Порошенко відбиває з пазурів Путіна батька Київської християнської держави

Український президент під час перебування у столиці Словенії заявиви, що росіяни намагаються привласнити не тільки українські території, але й історію.

Петро Порошенко у Словенії. Фото: скріншот з відео.

Відкриття пам’ятника київському князю Володимиру в Москві є спробою гібридного присвоєння історії Росією. Про це заявив президент України Петро Порошенко на відкритті пам’ятника Сковороді в столиці Словенії, Любляні, передають Патріоти України з посиланням на його Facebook.

"У Кремлі, біля непохованого Леніна, вони відкрили пам’ятник нашому київському первоапостольному князю Володимиру. Це демонстрація спроби гібридного привласнення історії", — сказав Порошенко.

Заява українського лідера викликала широкий резонанс в соціальних мережах. Valery Avdasev: "Установка київського кн. Володимира в Москві — це голімий плагіат і політичне трактування історії. Кожен, хто їхав з Києва в Москву на поїзді, знає, що через 20 хвилин після перетину кордону України потяг по мосту перетинає річку Неруссу. Це давня природна межа Київської Русі. За Неруссою починалися землі нерусів: кочових тюркських племен тощо".

Лунный Трактор: "Я вже мовчу на діснейлендівське поєднання радянських зірок і царського гербарію в Кремлі. Чуваки, відкриєте американські гірки в Кремлі — будете казково багаті!"

Bjerka 2015: "І стоїть пам’ятник в місті, в якому Володимир ніколи і проїздом щось не був, від народу, який ніякого відношення до монарха не мав". Vladimir Zaviyalov: "Порошенко має рацію. Великий КИЇВСЬКИЙ князь Володимир Святий хрестив населення столиці Русі — Києва в Дніпрі за 150 років до заснування Москви його праправнуком Великим КИЇВСЬКИМ князем Юрієм Долгоруким. У Московського князівства / царства окрема історія — ще Петро Перший став величний царем Московським. І тільки при приєднанні України Петро Перший запозичив для єдиної держави грецьку назву Київської Русі-України — Russia. У 1991 році Україна відокремилася і з нею відокремилася її історія. І нема чого в України її красти — князів і царів московських не вистачає?". Konstantin Shmelkov: "Все набагато простіше. Путін пам’ятник собі спорудив за наші гроші...".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...