Головна гаряча точка - Широкине: Карта АТО на 9 серпня

Протягом доби противник здійснив під Маріуполем безпрецедентно потужні обстріли з важкого озброєння.

У Широкиному. Фото: Обозреватель.

Російсько-терористичні війська активізують обстріли на Донбасі у темну пору доби. Про це під час брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передають Патріоти України із посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися з 18 години до опівночі, решту доби було спокійно. Окупанти порушували режим тиші у Новотошківському, Золотому та під Попасною. При цьому ворог здійснив низку нетривалих мінометних обстрілів. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Здебільшого окупанти обстрілювали наші позиції в темну пору доби. «Гарячі точки» – традиційні: це світлодарська дуга, горлівська агломерація, авдіївська промзона, Опитне. Протягом доби окупанти неодноразово використовували важке озброєння: міномети і гармати. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 1 артилерійський (Луганське) та 6 мінометних (по всьому фронту).

Маріупольський напрямок

Епіцентром бойових дій вчора було Широкине, де протягом доби противник здійснив безпрецедентно потужні обстріли з важкого озброєння. Зокрема, між 5.30 та 6.30 окупанти випустили по наших позиціях 114 артснарядів. Також протягом двох мінометних обстрілів, які сталися перед світанком та після заходу сонця, ворог вистріляв близько 100 мін.

Також противник застосовував міномети у трьох інших точках – Красногорівці, Гнутовому, Водяному. Таким чином, спокійних ділянок на лінії розмежування немає. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник організував 16 обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Вчора на Луганському напрямку окупанти організували 2 польоти БПЛА, і ще 1 (застосовувалася модель «Орлан-10») – на Маріупольському напрямку. Також НЗФ планують перемістити з Донецька у напрямку лінії зіткнення комплекси радіоелектронної боротьби Р-330 «Житель» та «Лєєр-3». Це новітнє російське військове обладнання, призначене для створення поміх в системах зв’язку, пеленгування, обміну даними з командуванням.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на Маріупольському напрямку.

Втрати противника

За минулу добу 9 окупантів отримали поранення. Зокрема 1 – зі складу так званої «6-ї бригади», ще 1 – зі складу так званої «7-ї бригади», 4 – зі складу так званої «100-ї бригади», ще 3 – зі складу неідентифікованого підрозділу російсько-окупаційних військ, що веде бойові дії на Луганському напрямку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...