ГПУ знов зганьбилася з Лукаш у суді: У Луценка мають вибачитись перед міністром Януковича за свій непрофесіоналізм

Суд визнав недостовірною інформацію, оприлюднену колишнім спікером ГПУ Владиславом Куценком про оголошення Лукаш у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Олена Лукаш. Фото: Єдність.

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру спростувати інформацію про оголошення в міжнародний розшук екс-міністра юстиції Олени Лукаш. Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

"Щойно Печерським райсудом Києва задоволено мій позов до Генеральної прокуратури про визнання недостовірною інформації, поширеної ГПУ на брифінгу після мого "блискучого" затримання на кухні", - повідомила Лукаш, оприлюднивши копію судового рішення від 24 листопада.

Таким чином, суд визнав недостовірною інформацію, оприлюднену колишнім спікером ГПУ Владиславом Куценком про оголошення Лукаш у міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Суд зобов'язав Генпрокуратуру протягом 10 днів спростувати цю інформацію на офіційному сайті відомства, а Куценка – написати про це на своїй сторінці на Facebook.

Також Генпрокуратура повинна сплатити судовий збір в розмірі 1,46 тис. гривень. Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва. 5 жовтня Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш. Йдеться про надання Генпрокуратурою в березні 2014 року Раді ЄС даних для застосування санкцій проти екс-чиновників. У цей список потрапила і Лукаш – як вона стверджує, незаконно.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...