І знову "славний" Печерський суд: Судовим рішенням скасовано арешт $15 млн у банку Януковича

ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який знаходиться у стані ліквідації, належить синові екс-президента Олександру Януковичу.

Ілюстрація:dt.ua

Печерський суд Києва зняв арешт з коштів трьох фізосіб у сумі 15 мільйонів доларів на рахунках в ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить синові екс-президента Олександру Януковичу. Про це свідчать рішення суду за 19-26 грудня, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

У 2015 році Печерський суд заарештував ці кошти за фактом незаконного кредитування регіональних залізниць банком сина екс-президента Віктора Януковича - Олександра.

Тоді під арешт потрапили рахунки самого сина екс-президента, чотирьох компаній, а також 32 фізосіб, серед яких були працівники самого банку. Всього заарештовано 2,75 млрд грн.

З 19 грудня суд почав знімати арешти з грошових коштів фізичних осіб. Так було знято арешт з грошових коштів Валерії Єсаулкової, яка працювала офіс-менеджером у "Всеукраїнському банку розвитку". Адвокат Єсаулкової надав суду документи про те, що вона в листопаді 2013 року взяла в борг 4,8 млн доларів в Яшара Ходжаєва. Маловідомий житель Єнакієво Яшар Ходжаєв в 2015 році купив офісне приміщення, де базувалася фірма "Танталіт", яка володіла резиденцією "Межигір'я" Віктора Януковича.

19 грудня також було скасовано арешт коштів Олександра Костілова, який теж працював у ВБР. Костілкін стверджує, що 7,6 млн доларів, розміщені на рахунку, були позичені ним також у Ходжаєва.

26 грудня суд скасував арешт коштів Романа Ємеліна, який очолював департамент "Всеукраїнського банку розвитку". Ємелін стверджував, що позичив у Ходжаєва 3 млн доларів. Суд вирішив, що грошові кошти, розміщені на банківських рахунках цих трьох осіб не мають ознак злочинного походження та арешт зняв.

Перші два рішення приймав суддя - Роман Новак, 26 грудня постанову виніс суддя Віталій Писанець.

У всіх трьох справах вкладників банку представляв один і той же адвокат - Салазський. Кримінальне провадження розслідує Головне слідче управління Нацполіціі. У визначеннях суду зазначено, що вони оскарженню не підлягають.

До речі, після втечі Януковича "Всеукраїнський банк розвитку" знаходиться у стані ліквідації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...