"Я - українець": футболіст збірної України відмовився від російського громадянства

Проте продовжує грати в російському клубі.

Олександр Зінченко. Фото: sovsport.ru

Дебютант збірної України Олександр Зінченко зізнався, що йому пропонували прийняти громадянство РФ, щоб він не вважався легіонером у чемпіонаті Росії. Однак, півзахисник "Уфи" відмовився отримувати російський паспорт, зазначають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

"Був варіант з отриманням російського громадянства. Щоб надалі було легше грати в чемпіонаті Росії. Але до серйозних кроків справа не дійшла. А зараз обговорювати це немає сенсу, тому що я - українець" , - сказав Зінченко в інтерв'ю "Советскому спорту".

17-річний футболіст розповів, як йому непросто доводиться добиратися з Росії в Україну, де у нього родичі в Радомишлі, Житомирської області. "Я там виріс. До цього їздив туди рівно два роки тому, якраз на Новий рік. Але тепер добиратися складніше . Заборонили польоти з України в Росію і навпаки. Це ще більше ускладнило завдання. Мені потрібно було на кілька днів до Німеччини. Звідти вже прямим рейсом прилетів до Києва. З Москви можна потягом їхати. А можна через Мінськ летіти".

Зінченко також зазначив, що коли отримав дебютний виклик до збірної України перед матчем з Іспанією, то зовсім добирався до Києва через Фінляндію. "У збірну я летів через Гельсінкі. Це все замість того, щоб через годину і 15 хвилин з Москви долетіти до Києва. Доводиться півсвіту об'їхати ... Ну кому це подобається? У кожної людини свої справи. У кого бізнес, у кого туризм ... І ось так все обламується. Не бачу тут нічого хорошого", - резюмував Олександр.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...