"Я вам без приколів кажу": Дмитро Сус пропонував підпалити торговий центр, – прокуратура

Колишньому чиновнику прокуратури загрожує позбавлення волі на строк понад 10 років.

Дмитро Сус. Фото: РБК.

Екс-заступник начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури України Дмитро Сус пропонував підпалити торговий центр. Згідно зі стенограмою засідання, опублікованою "Цензор.НЕТ", відповідні слова Суса на судовому засіданні 27 липня процитував прокурор Олег Макар, передають Патріоти України.

Він розповів про розмову Суса з невідомим чоловіком. "Ну піди там пошерсти. Що, не можна якесь відрядження придумати? Піди підпали якийсь магазин, хай опера кинуть щось важке. "Либідь-Плазу" підпаліть. Щось без жертв... І все. Я вам без приколів кажу", – процитував прокурор слова Суса.

На уточнення "Української правди" прокурор Сергій Козачина підтвердив, що ці слова є в матеріалах справи і були сказані Сусом. Видання зверталося до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щоб з'ясувати, кому це було сказано, але відповіді поки що не було.

25 липня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Суса в аеропорту Бориспіль. Йому повідомили про підозру у заволодінні чужим майном у великих розмірах, заволодінні та розтраті чужого майна, учинених повторно, поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації про доходи.

НАБУ підозрює Суса у привласненні понад 400 тис. грн і відеореєстратора. За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, колишньому чиновнику прокуратури загрожує позбавлення волі на строк понад 10 років.

У серпні 2016 року в Києві стався конфлікт між детективами НАБУ і співробітниками Генпрокуратури. У ГПУ заявили, що оперативники НАБУ незаконно прослуховували Суса. За даними журналіста Юрія Бутусова, після того як пристрій для прослуховування виявили, співробітники Генпрокуратури на чолі із Сусом викрали і 12 годин утримували двох оперативників НАБУ. Один із детективів заявив, що Сус погрожував вивезти його в зону АТО.

Того ж місяця журналісти проекту Bihus.info з'ясували, що позашляховик, на якому їздить Сус, належить 85-річній жительці міста Хмельницького Марії Юрчик, вона є родичкою прокурора. Зазначали, що Сус не вказав авто, вартість якого становить понад 900 тис. грн, в анкеті доброчесності прокурора.

У листопаді 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив Сусу догану за порушення порядку подання декларації про доходи. Суса було звільнено з посади заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки і призначено старшим слідчим з особливо важливих справ.

У квітні 2017 року Луценко звільнив Суса з органів прокуратури за систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", а також правил прокурорської етики, та дії, які порочать звання прокурора. У липні стало відомо, що колишній співробітник ГПУ просить суд поновити його на посаді. 27 липня суд обрав Сусу запобіжний захід у вигляді двох місяців домашнього арешту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...