Як в Харкові створили покращений аналог російського "Граду": Українські зброярі розкрили деякі секрети свого дітища (відео)

Комплекс "Верба" відрізняється від свого радянського попередника високим рівнем автоматизації і розміщенням на вітчизняному шасі КрАЗ.

Реактивна система "Верба". Фото: скріншот з відео.

У Харкові розробили українську реактивну систему залпового вогню "Верба", яка створена на базі радянської "Граду". Про це повідомляє Спецкор, передають Патріоти України.

За відомостями розробників, бойова машина розроблена фахівцями провідного виробника бойової техніки України – Конструкторського бюро з машинобудування імені Морозова, що в Харкові. Комплекс "Верба" відрізняється від свого радянського попередника високим рівнем автоматизації і розміщенням на вітчизняному шасі КрАЗ. Розробники машини значно поліпшили характеристики системи, тепер екіпаж проводить прив'язку, визначення положення машини автоматично. Також перезарядка пакета напрямних тепер механізована. Для цього розроблена транспортно-заряджувальна машина, яку завершують збирати на заводі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...