Як Вейшнорія перемагала у "Захід-2017": Хроніка перетворення російського бомбардувальника Ту-22 на друзки (відео)

Унаслідок аварії в бомбардувальника надламались стійки шасі, після чого літак ліг на "черево", пошкодивши хвостову частину і ліву площину фюзеляжу.

Скрін відео

Російський бомбардувальник Ту-22 М3, який брав участь у російсько-білоруських навчаннях "Запад-2017", викотився за межі злітної смуги на аеродромі в Калузькій області РФ. Відео події, яка сталася ще 15 вересня, опублікувало російське видання Взгляд, передають Патріоти України.

На ролику видно, що літак не злетів і не звернув убік, коли злітна смуга закінчилася. Бомбардувальник поїхав незаасфальтованою частиною аеродрому. За інформацією видання, причиною аварії стала відмова датчиків швидкості під час розгону, після чого екіпаж вирішив припинити зліт.

Унаслідок аварії в бомбардувальника надламались стійки шасі, після чого літак ліг на "черево", пошкодивши хвостову частину і ліву площину фюзеляжу.

Як запевняють джерела видання, аналогічна проблема не так давно на Ту-22М3 вже виникала, причому двічі. Екіпажі теж змушені були припиняти зліт. Завдяки тому, що заправлені літаки були не в повному обсязі, зліт вдавалося припинити до кінця смуги. В даному ж випадку ракетоносець був заправлений повністю, тому довжина пробігу літака виявилася вищою.

Командування ВПС, кажуть джерела газети, не вжило жодних заходів після перших двох інцидентів, в результаті за підсумками третього інциденту була втрачена машина вартістю в сотні мільйонів рублів.

Як відомо, навчання "Запад-2017" проходили з 14 до 20 вересня.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...