Якщо столична влада не чує: Для захисту від руйнування Патріаршого собору в Києві УГКЦ звернеться до міжнародної спільноти

У столиці відновили будівництво багатоповерхівки поруч з Патріаршим собором УГКЦ, однак держоргани, які контролюють будівництво, не надали ніяких експертиз з гарантією усунення можливого руйнівного впливу на будівлю собору.

УГКЦ звернеться до міжнародної спільноти через відновлення будівництва біля Патріаршого собору. Ілюстрація:http://zaxid.net/

Українська Греко-Католицька Церква має намір просити інші країни захистити Патріарший собор Воскресіння Христового від руйнування в зв'язку з поновленням будівництва багатоповерхівки на Микільській Слобідці. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті УГКЦ, інформують Патріоти України.

Зокрема, в заяві йдеться про те, що, відновивши будівельні роботи, забудовник не провів з представниками УГКЦ ніяких переговорів щодо усунення можливого руйнівного впливу на Патріарший собор.

"Держоргани, які контролюють будівництво, не надали ніяких експертиз евентуального впливу будівель на собор. Навіть заяви столичної влади про те, що забудовник зменшить поверховість, - також залишилися тільки словами", - йдеться в заяві.

Крім того, церква далі збирається відстоювати позицію, згідно з якою має бути збережено цільове призначення земель навколо Патріаршого собору, з урахуванням вимог щодо збереження пам'ятки ландшафту "Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро", з урахуванням прибережної захисної смуги 100 метрів.

Слід нагадати, що в 2015 році в Патріаршому соборі з'явилися тріщини, поява котрих може бути пов'язана зі скандальним будівництвом на Микільсько-Слобідській вулиці, яке ведеться по сусідству.

Забудовником майданчика за адресою Микільсько-Слобідська, 1 є компанія "Укрбуд". Тут планують в 60 метрах від Дніпра побудувати житловий комплекс під назвою "Сонячна рів'єра". Згідно із законом мінімальна відстань має становити 100 метрів від берегової лінії, проте в мерії стверджують, що всі документи на будівництво у "Укрбуду" є.

Патріарший собор УГКЦ знаходиться за адресою Микільсько-Слобідська, 5. Він був відкритий 27 березня 2011 року.

Через це будівництво регулярно спалахують протести місцевих жителів. Влітку 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво "Сонячної Рів'єри" заморозять. Однак в грудні роботи поновилися. Протести спалахнули з новою силою.

У травні 2016 року Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівництво житлового комплексу, але Корпорація "Укрбуд" оскаржила це рішення в суді.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...