Який праведний єврей з новонаверненого Натана Розенберга? ГПУ закликала Ізраїль видати Ставицького

Чому єврейська держава стала прихистком для стількох негідників української політики залишається питанням риторичним.

Едуард Ставицький. Фото: espreso.tv.

Минулого місяця Генеральна прокуратура України направила до Ізраїлю запит на видачу колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Про це повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Направили запит у середині липня, чекаємо відповіді", – сказав він, додавши, що триває досудове слідство. Відомо, що правоохоронні органи Ізраїлю запит отримали, однак жодної відповіді немає. Горбатюк не зміг припустити, як довго можна чекати на рішення ізраїльської влади.

"Немає чітких термінів, це залежить від доброї волі тієї країни, яка отримує запит. У більшості країн не прописані ці терміни. Наприклад, у нашому законодавстві прописано, ми самі взяли зобов’язання, що клопотання про міжнародну правову допомогу зарубіжних країн має виконуватися впродовж 1 місяця. У більшості інших країн такого терміну немає", – сказав він.

На думку Горбатюка, Ізраїль може роздумувати від декількох місяців до кількох років. Нагадаємо, що 24 березня 2014 року Україна оголосила в розшук колишнього міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. У нього в столичній квартилі знайшли 42 кг золота, дорогі годинники і понад 4 млн дол. Сам Ставицький у недавньому інтерв'ю в Ізраїлі запевняв, що не всі коштовності йому належать.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...