Є дуже багато свідчень: В СБУ пояснили, чому Росія не уникне покарання за військові злочини на Донбасі

Сотні свідчень заручників терористів про тортури людей, вигнання їх для примусових робіт, розграбування територій, застосування засобів війни, заборонених міжнародним правом є доказами злочинів проти людяності та ведення агресивної війни РФ в Україні.

Ілюстрація:sled.net.ua

Рано чи пізно злочини проросійських терористів на Донбасі, вчинені щодо полонених українців, будуть розглядатися в Міжнародному кримінальному суді, адже доказів ведення агресивної війни з боку Росії проти України достатньо. Про це повідомив екс-глава Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Тільки Міжнародний кримінальний суд може це розглядати і це повністю передбачено Римським статутом. Тобто відповідним КПК Європи. Це все одно з часом буде розглядатися, оскільки є дуже багато свідчень. Не тільки ті, про які говорив голова (голова СБУ Василь Грицак -ред.). Є ті, які ще не зовсім визначені, не зовсім перевірені. Звільнено звідти близько 3 тис. осіб ", - зазначив він.

За словами Вовка, існує досить свідчень, які є доказами злочинів проти людяності та ведення агресивної війни з боку Росії проти України.

"Дехто про це мовчить, для нього це психологічно складно, дехто боїться наслідків. Але сотні тих свідчень, які є, достатньо для Міжнародного кримінального суду, щоб розглядати це як злочин проти людяності і як ведення агресивної війни РФ щодо України.

Це тортури людей, вигнання їх для примусових робіт, розграбування наших територій, застосування засобів війни, заборонених міжнародним правом", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...