Європейський суд зобов'язав Україну виплатити моральну компенсацію дівчині, яка смажила яєшню на могилі Невідомого солдата

Студентці повинні тепер виплатити € 4 тис.

Ілюстрація:podrobnosti.ua19-річна студентка Ганна Сінькова, яка в 2010 році смажила яйця на могилі Невідомого солдата, виграла справу в Європейському суді з прав людини. Про це повідомляє УНІАН, зазначають Патріоти України.

Рішення було прийнято у вівторок, 27 лютого, в Страсбурзі в рамках засідання ЄСПЛ у справі "Сінькова проти України" щодо арешту, затримання і засудження 19-річної студентки за смаження яєць на вогні могили Невідомого солдата в Києві в 2010 році.

За словами дівчини, своїм вчинком вона хотіла висловити протест проти витрат дорогоцінного природного газу. За це її затримали в 2011 році на три місяці, звинувачуючи в оскверненні могили Невідомого солдата. У цій справі ЄСПЛ одноголосно вирішив, що не було порушення статті 5 параграфа 1 (право на свободу і безпеку) Європейської конвенції прав людини про арешт Сінькової, який був заснований на рішенні суду і мав на меті забезпечити її присутність на слуханнях справ, незважаючи на зусилля поліції, яка не могла знайти її до березня 2011 року.

ЄСПЛ також одноголосно вирішив, що мало місце порушення пунктів 1, 3 і 5 статті 5 Європейської конвенції, оскільки затримання Сінькової з 29 травня по 17 червня 2011 року не розглядалося жодним рішенням суду.

Разом з тим, чотирма голосами проти трьох ЄСПЛ вирішив, що не було порушення статті 10 (свобода слова). Суд визнав, зокрема, що засудження Сінькової є втручанням в її свободу слова. Тепер Україна повинна виплатити дівчині € 4 тис. в якості відшкодування моральної шкоди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...