ІЛ-76 з десантниками був не один: Міноборони приховує кількість авіакатастроф в зоні АТО, - ЗМІ

До падіння Іл-76 було принаймні чотири смертельних авіакатастрофи, а після - ще три.

Збитий Іл-76 під Луганськом. Фото: соцмережі.

У 2014 році було збито 9 військових повітряних суден, а за весь період військових дій на сході країни - 28 українських бортів. Про це повідомляє телеканал Zik з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

У 2014 році бойовики так званої «ЛНР» збили військово-транспортний літак Іл-76. Під час катастрофи загинуло 49 українських військових, а колишнього начальника оперативного штабу АТО Віктора Назарова відправили до суду. Зараз він єдиний обвинувачений, так як знав про активність супротивника, але все одно відправив борт в Луганський аеропорт.

«Це службова недбалість, за яку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років», - прокоментував державний обвинувач Максим Крим. Судовий процес ще триває. Від початку бойових дій це перший процес, який почали на підставі військової катастрофи. Але таких трагедій було десятки, уточнює видання.

Крім того, журналісти отримали доступ до матеріалів справи Назарова, з яких стало відомо, що до падіння Іл-76 було принаймні чотири смертельних авіакатастрофи, а після - ще три.

Журналісти нарахували 9 збитих вертольотів і літаків, в яких загинуло 85 військових. «Після початку бойових дій навколо Луганського аеропорту вже стало зрозуміло, що бойовики - це не прості шахтарі і трактористи, а підготовлені російські військові», - зазначив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

За його даними, в Україні збили 28 повітряних суден, з яких 17 - із загиблими. Всі військові справи передають на розгляд до цивільних судів. «Відсутність знань з військових дисциплін не дає можливості швидко і досить кваліфіковано розглянути такі справи», - коментує суддя Дарницького районного суду Києва Наталія Яровенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...