Ініціатором був командувач НГУ: "Азов" вивели з Маріуполя

​Спецпідрозділу віддали наказ чергувати на блокпостах та спостережних пунктах поза зоною АТО у Запорізькій області.

Ілюстрація:ua.korrespondent.net

Окремий загін спеціального призначення Нацгвардії "Азов" вивели із Маріуполя і перекинули в Запорізьку область. Спецпідрозділу віддали наказ чергувати на блокпостах та спостережних пунктах поза зоною АТО. Про це повідомила прес-служба "Азов", передають Патріоти України.

"Азов" дійсно виводять із Маріуполя. За наказом командування Національної гвардії України, частиною якої є ОЗСП АЗОВ 10 днів тому частина підрозділу була виведена в Запорізьку область для виконання абсолютно непритаманних завдань для спецпідрозділу. Командування НГУ не придумало нічого кращого, як поставити бійців "Азову" чергувати на недіючих блокпостах та спостережних пунктах поза зоною АТО", - йдеться у заяві.

Водночас, речниця "Азова" Мар'яна Хомерікі уточнила в коментарі "Громадському", що деякі підрозділи полку все-таки залишаться у Маріуполі.

"Там все ще залишаються наші бійці, але їхню кількість ми не можемо розголошувати, бо це військова таємниця. Але це правда, що більшість військових "Азову" зараз охороняє блок-пости в Запорізькій області а також морські кордони. До того ж, техніки для роботи на воді нам не надали.

Тому у бійців виникають запитання, чому підготовлений і професійний полк має охороняти бетон. З чим пов'язане таке рішення ми не знаємо, знаємо лише, що ініціатором був командувач НГУ Юрій Аллєров. Але ми в будь-якому разі виконуємо наказ. Як довго це буде тривати, ми не знаємо", - сказала речниця.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...