Його група викрадала людей та відбирала майно: На Харківщині затримали проросійського "авторитета" (фото, відео)

Дії угруповання координувалися спецслужбами РФ для дестабілізації ситуації на території регіону.
Злочинна група була добре екіпірована. Фото: соцмережі.

На Харківщині співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури затримали учасників міжрегіональної злочинної групи, які погрозами і насильством "віджимали" майно громадян. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що правоохоронці встановили, що до складу злочинного угруповання входили п'ять жителів Харківської та Київської областей у віці від 30 до 60 років. "Ватажок бандформування протягом двадцяти п'яти років неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за інші злочини, а також певний час тренував бійців спортивного клубу "Оплот", - сказано в повідомленні.

Слідство встановило, що зловмисники використовували посвідчення членів громадської організації, за зовнішніми ознаками схожі на посвідчення правоохоронців. Співробітники спецслужби встановили їхню причетність до кількох фактів викрадення жителів регіону для вимагання грошей або переоформлення майна.

За інформацією СБУ, дії угруповання координувалися спецслужбами РФ для дестабілізації ситуації на території регіону. Правоохоронці затримали п'ятьох членів угруповання за місцями їхнього проживання у Харкові.

"Під час обшуків у зловмисників співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, наркотичні засоби, боєприпаси, низку боргових розписок, документи на майно та підприємства, якими злочинці заволоділи протиправним шляхом, також була виявлена "література" відомої російської політичної структури", - розповіли в СБУ.

Зараз вирішується питання про оголошення затриманим членам угруповання підозри в скоєнні злочинів, передбачених ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Служба безпеки України перевіряє можливу причетність членів угруповання до скоєння інших злочинів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...