"Ісламський батальйон під керівництвом майора Карпенка": В "ДНР" заявили про прибуття в Маріуполь іноземців-головорізів

За словами Басуріна, в завдання батальйону входять охорона складів з ракетно-артилерійським озброєнням і контроль над портом Маріуполя, який "став базою для здійснення незаконної торгівлі озброєнням і боєприпасами, в тому числі хімічними".

Едуард Басурін. Фото: DonPress.com.

В "ДНР" заявили, що в підконтрольному урядові України Маріуполі Донецької області з'явився "ісламський батальйон" чисельністю до 500 осіб. Про це повідомив так званий заступник командувача оперативного командування терористичної організації "ДНР" Едуард Басурін, пише підконтрольне сепаратистам агентство "ДАН". Новину передають Патріоти України.

"Нами выявлено прибытие в Мариуполь исламского батальона в количестве до 500 человек, который будет действовать в зоне ответственности 36-й отдельной бригады морской пехоты. Батальон дислоцируется на улице Бахчиванджи. Куратор батальона – командир роты Национальной гвардии Украины майор Карпенко", – йдеться в повідомленні.

За словами Басуріна, в завдання батальйону входять охорона складів з ракетно-артилерійським озброєнням і контроль над портом Маріуполя, який "став базою для здійснення незаконної торгівлі озброєнням і боєприпасами, в тому числі хімічними, з країнами Близького Сходу". Агентство бойовиків повідомляє, що в "ДНР" "регулярно" фіксують прибуття в зону конфлікту іноземних найманців і представників приватних військових компаній, які воюють на боці України.

"Последний раз разведка фиксировала прибытие на донецкое и горловское направление наемников из Канады и Польши группами по 30–40 человек в каждой", – йдеться у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...