"Історична профанація, яка пахне роспропагандою": В Україні відреагували на звинувачення у колабораціонізмі від конгресменів США

Заява американських конгресменів щодо Бандери та Шухевича абсолютно напхана російськими термінами, які сьогодні використовують кремлівські ЗМІ.

Конгрес США. Ілюстрація:Укрінформ

Лист 56 конгресменів США до Держдепартаменту, в якому вони висловили стурбованість "прославлянням" в Україні нацистських колабораціоністів Степана Бандери і Романа Шухевича, а також ОУН і УПА, свідчить про абсолютну непоінформованість в історії України та дезорієнтації взагалі історії східного європейського регіону. Таку думку в коментарі InfoResist висловив спікер партії "Національний корпус" Олександр Алфьоров, передають Патріоти України.

«Це профанація абсолютна історична. Так, наприклад, звинувачення Степана Бендери в колабораціонізмі з німцями - зовсім не правдиве. Сам Степан Бендера з 1941 по 1944 роки перебував у німецькому концентраційному таборі за те, що проголосив незалежність України від німецького і Радянського Союзу актом від 30 червня 1941 року".

За його словами, точно так само використовується російська риторика, особливо щодо назви "батальйон Азов".

"Ми знаємо, що з 17 вересня 2014 "Азов" був офіційно визнаний полком Української армії, Національної гвардії, а зареєстрований "Азов" був 9 травня 2014 року одним із перших формувань, яке офіційно увійшло до складу Міністерства внутрішніх справ і потім в Національну гвардію .

Він зазначає, що конгресмени, не розібравшись в ситуації, просто використовували російську пропаганду.

"Саме нерозуміння ситуації і одночасно спроба, очевидно, якимось чином попіаритися на східно-європейському регіоні, наштовхує на одну єдину думку, що конгресмени абсолютно не мали рації. Не розібравшись у цій ситуації, вони змішали абсолютно всі карти в одну колоду і при цьому використовували російську пропаганду. Тому що сама заява конгресменів абсолютно напхана російськими термінами, які сьогодні використовують російські ЗМІ", - резюмував Алфьоров.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...