Ізраїль показав нові бойові роботи своїх збройних сил (фото)

Роботизовані системи будуть використовуватися для розвідки і патрулювання кордонів, виявлення вибухових пристроїв та для інших бойових завдань.

На виставці Eurosatory 2016 IAI представила колісного робота на ім'я RoBattle, призначеного для виконання різних бойових і допоміжних завдань - ударних, розвідувальних, захисту конвоїв тощо. Відповідно до опису, система забезпечувала машині «кілька рівнів автономності» і могла за бажанням замовника встановлюватися на інші колісні або гусеничні платформи. Про це пише Bukvoed у Livejournal, передають Патріоти України, і продовжує:

Той же девайс, що побував на Eurosatory; на боці напис LR3; озброєний туреллю General Robotics Pitbull RWS с, здається, MAG-ом.

На AUS & R 2016, з півдюймовим Браунінгом:

Дещо інша машина демонструє подолання перешкод:

У 2017-му з'явилася інформація про інженерно-саперний варіант РоБетл. Девайс важить 7 тонн, піднімає 3 тонни, забирається на підвищення 1,5-метрової висоти. Зброю цьому звірові вирішили поки не видавати, хоча турель є.

У червні 2018 року з'явилася стаття про роботизовану систему для розвідки і патрулювання кордонів, що включає RoBattle і БПЛА BirdEye 650D (теж продукт IAI).

Нарешті, зовсім недавно, в жовтні 2018 го, IAI повідомила про завершення розробки автономної системи виявлення вибухових пристроїв і про майбутні її випробування. Система заявлена як частина сімейства Саhар, знайомого за гусеничним девайсом на базі навантажувача БОБКЕТ; але зазначено, що на цей раз вона встановлена на машині LR-II; схоже, це та сама, яка на фото вище долає перешкоди. Результат схрещування на наступному фото.

Три брата на пікніку:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...