Кадри Авакова: Половина "беркутівців", які розганяли Євромайдан, залишилася в поліції, включно з командиром, - ГПУ

Жоден співробітник "Беркута" не визнав, що бив людей і не став свідчити проти своїх колег.

"Беркутівці" на Майдані. Фото: ZN.ua.

Близько половини співробітників спецпідрозділу "Беркут", які брали участь у побитті людей на Євромайдані, продовжують працювати в спецпідрозділах поліції. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, передають Патріоти України.

Він заявив, що в розгоні Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року брали участь 290 "беркутівців", з яких 200 перебували в київському підрозділі. "Основну протиправну діяльність здійснювали представники київського "Беркута". Особи всіх встановлені. Єдине що - ні один з виконавців саме побиття не ідентифікований", - сказав Горбатюк.

Він також додав, що жоден співробітник "Беркута" не визнав, що бив людей і не став свідчити проти своїх колег. Горбатюк нагадав, що керівником полку досі залишається Андрій Дідюк, який одночасно є підсудним у цих справах.

Він також додав, що на своїх посадах залишаються і ті силовики, які брали участь в побитті 1 грудня біля Адміністрації президента. "Так (працюють). Підлеглі згаданих осіб. А ті підлеглі, які безпосередньо били, але не ідентифіковані - в своїй більшості продовжують працювати", - сказав Горбатюк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...