Кадиров може піднятися до вищих ешелонів влади, або закінчити, як Берія, – ізраїльський політолог

Однак треба не забувати, що Кадиров – ставленик Кремля, російський чиновник, як і будь-який інший губернатор, просто із більшою кількістю грошей та виходом на самого Путіна.

У Рамзана Кадирова – досить хороші козирі у боротьбі за владу всередині Кремля. Адже окрім достатнього фінансового забезпечення, він володіє ще й лояльною армією. Однак, не потрібно забувати, що разом із тим Кадиров – звичайний чиновник із трохи більшою кількістю можливостей. Одного дня він просто може стати терористом, із яким боротиметься Росія. Про це у програмі FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK заявив рабин, політолог представник інституту східного партнерства (Ізраїль) Авраам Шмулевич, передають Патріоти України.

Рамзан Кадиров стає одним із найбільш впливових російських політичних діячів серед придворних. Адже, окрім достатньої кількості фінансових ресурсів, він керує лояльною до себе армією. Це досить крупні козирі у боротьбі за владу всередині Кремля.

«Тож можна розглядати Рамзана, як одного із кандидатів у наступники Путіна. Та я думаю, що нинішній президент Росії не збирається покидати свій пост, а просто використовує Кадирова, як інструмент для виявлення своєї зовнішньої політики. Адже Москві дуже зручно, коли світ вважає, ніби у Сирії чи в Україні воюють чеченці, або ж якісь чеченці вбивають російських опозиціонерів», – наголосив Шмулевич.

Тож думка про те, що Кадиров є самостійною фігурою, створюється самим Кремлем. Окрім того, при певних обставинах Росія може вдатись до так званої нової контртерористичної операції на Кавказі. І тоді Кадиров може використовуватися як фігура, навколо якої об’єднаються силовики, або ж навпаки: стати терористом, із яким Росія буде боротися.

«Тож майбутнє Кадирова також достатньо цікаве. Він може закінчити життя, як Берія, або ж піднятися до вищих ешелонів російської влади», – підкреслив експерт. Та треба розуміти, що ситуація на Кавказі і Кадиров – зовсім різні речі. Адже Кадиров – ставленик Кремля, він такий ж російський чиновник, як і будь-який інший губернатор, просто із більшою кількістю грошей та виходом на самого Путіна.

«Але багато північних кавказців перебувають у важкому фінансовому становищі. На Кавказі та в Чечні йде громадянська війна проти центральної влади. Тож тамтешня ситуація неспокійна», – зазначив Шмулевич. На Кавказі може відбутись якийсь соціальний вибух, тож цілком можливо Росії доведеться відмовитись від цієї території, адже вона дуже дорого обходиться.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...