Кара наближається: У Іспанії видали ордер на арешт друзів Путіна

Національна судова колегія Іспанії видала міжнародний ордер на арешт декількох російських громадян, пов'язаних з мафіозними схемами.

Путін зрозумів, що усе серйозно. Фото: donbass.ua.

Іспанський суд видав ордер на арешт близьких до президента РФ Володимира Путіна посадових осіб за зв'язки з мафією. Про це повідомляє El Mundo, передають Патріоти України.

"Національна судова колегія Іспанії видала міжнародний ордер на арешт декількох російських громадян, пов'язаних з мафіозними схемами. У їх числі є представники владних кіл Володимира Путіна. Суддя Хосе де ла Мата, який розслідує діяльність "Тамбовського" і "Малишевського" мафіозних угруповань, вказує, що кожен з тих, кому висунуто звинувачення, "звинувачується в дуже тяжких діяннях", - пише журналіст Фернандо Ласаро.

Ордер виданий на тлі операції "Трійка", яку іспанські правоохоронні органи провели в 2008 році проти "Тамбовської" і "Малишевської" ОПГ. Як пише іспанська газета, "Тамбовською" керував Геннадій Петров, а "Малишевську" контролював Олександр Малишев"."У результаті операції було заарештовано обох кримінальних авторитетів і ще близько 20 осіб, але в ході тривалого розслідування виявилося, що мафіозна мережа більш розгалужена і має зв'язки з російською владою", - йдеться в статті.

Суддя де ла Мата видав ордер на арешт Владислава Матусовіча Резника. "Це велика постать в фінансовому і політичному світі Росії, в сфері влади, найбільш близька до Путіна", - наголошується в публікації. Згідно з судовим наказом про арешт, складеним суддею Національної судової колегії, Резник "здійснює ті дії, які потрібні, законні чи незаконні (торгівля впливом, привілейована інформація і т.ін.) перед вищими інстанціями в Росії на користь Петрова і організації, яка підпорядковується останньому". Суддя зауважує: "Відносини між Петровим і Резником, крім того, носять економічний характер, як в Іспанії, так і в Росії". Направлений також міжнародний ордер на арешт Діани Гиндин, дружини Резника, повідомляє кореспондент.

"Ще один з тих, кому пред'явила претензії Національна судова колегія, - Микола Миколайович Аулов, начальник Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу. Керівники мафіозних схем використовували цього високопоставленого чиновника силового відомства, "щоб залагоджувати свої справи у вищих адміністративних інстанціях Росії", як сказано в документі судді. "Аулов використовує свою владу і має в своєму розпорядженні довірених людей для того, щоб здійснювати акти залякування або загрожувати певним особам, які намагаються завдати шкоди Петрову", - пише видання.

Видано ордер на арешт Леоніда Христофорова, який, як стверджує газета, "діяв як зв'язковий з Ауловим". У списку також фігурує Ігор Соболевський. "Як повідомляє суддя в своєму документі, цей передбачуваний учасник злочинної схеми був заступником голови Слідчого комітету при прокуратурі (в оригіналі "першим заступником міністра в головному управлінні, яке відало розслідуванням особливо тяжких злочинів", - ред.); Таким чином, цей високопосадовець російської прокуратури, "підтримує контакти і обмінюється послугами з Петровим", - йдеться в статті. "За твердженням Де ла Мати, Соболевський інформував Петрова "про усі кроки, які сили правопорядку здійснюють проти організованої злочинності", - передає кореспондент.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...