Карта АТО за 11 червня: Епіцентром бойових дій була Красногорівка

Російські бойовики продовжують обстрілювати українські позиції з важкого озброєння.

Красногорівка. Фото: Цензор.НЕТ.

В зоні АТО на Донецькому напрямку зберігається напружена обстановка. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"НЗФ продовжують обстрілювати українські позиції з важкого озброєння. Сили АТО в Авдіївській промзоні вранці були обстріляні з 122-мм гармат, а після заходу сонця бойовики більше години вели прицільний обстріл цих позицій з мінометів і гранатометів різних систем", - повідомив він.

Найгарячіше на Донецькому напрямку було в Новгородському на захід від окупованої Горлівки. "Так, пізно ввечері там було випущено ворогом 27 артилерійських снарядів та 45 великокаліберних мін. Паралельно російські найманці відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. Інші гарячі точки - Світлодарськ, де ворог застосував БМП, і північні окраїни Горлівки", - додав Лисенко.

Всього на Донецькому напрямку вчора відбулося 12 ворожих обстрілів. На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші 4 рази. "Важке озброєння при цьому не застосовувалося. В районі села Новоолександрівка, що в Попасній, зафіксовано "роботу" ворожого снайпера", - зазначив він.

Після півночі бойовики знову відкрили вогонь по житловому сектору Торецька. За даними Національної поліції, окупанти стріляли з 152-мм артилерії. Сім приватних будинків були пошкоджені, ніхто з жителів міста не постраждав.

На маріупольському напрямку вчора епіцентром бойових дій була Красногорівка, де за добу бойовики випустили близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосували танк і бронетехніку. "У сусідній Мар'їнці важке озброєння не застосовувалося, однак з полудня активізувалися ДРГ противника і снайпери. Близько першої години дня було припинено чергову спробу штурму наших позицій противника було відкинуто. Ще ряд збройних ворожих провокацій відбувся в Новотроїцькому, де активно застосовувалися міномети, в селищі Тарамчук Мар'їнського району, Зайцевому і Широкиному", - додав Лисенко. Всього за минулу добу на маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, половина з яких - з важкого озброєння (міномети, артилерія і бронетехніка).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...