Керувала сепаратистка з Одеси: СБУ викрила мережу, яка готувала теракти і диверсії в Україні

Резидентурна мережа була створена з діючих та колишніх військовослужбовців.

СБУ. Фото: DonPress.com.

У Службі безпеки України повідомляють про знешкодження резидентурної мережі спецслужб Російської Федерації, яка діяла на території східних і південних регіонів України. Про це під час брифінгу у вівторок повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передають Патріоти України.

"За нашою інформацією, безпосередньо до створення цієї мережі було причетне Головне управління розвідки збройних сил РФ. Ця резидентурна мережа, яка була створена з діючих та колишніх військовослужбовців, отримала першочергове завдання – агентурне проникнення на об’єкти критичної інфраструктури південних областей держави, збір інформації про ці об’єкти, передбачалось також проникнення на військові об’єкти ЗСУ", – зазначив Ткачук.

Як пояснили в СБУ, їх цікавила також інформація з обмеженим доступом, зокрема щодо дислокації частин, боєготовності цих частин, переміщення військовослужбовців, бойової техніки. Ще одне завдання, яке відпрацьовували куратори з Москви, була підготовка і проведення диверсій і терактів щодо громадян України на території південних областей.

Керівником та координатором резидентурної ланки російські спецслужби призначили свого давнього агента-жінку, яка також брала участь в подіях на Куликовому полі в Одесі. За інформацією СБУ, вона виїжджала до Криму, де пройшла навчання ГРУ, в її навчанні брали участь безпосередньо куратори з Москви.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...