Хімзавод на Луганщині отруював Сіверський Донець тоннами відходів - СБУ (фото)

Шламовідстійник на підприємстві не працював і перебував у занедбаному стані, в результаті чого завод "забруднив" 10 км акваторії річки, яка збагачує питні горизонти Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та інших населених пунктів.

Хімзавод отруїв Сіверський Донець. Фото:https://www.ssu.gov.ua/

У Луганській області СБУ виявила порушення правил охорони вод одним з підприємств хімічної промисловості регіону. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

При здійсненні господарської діяльності завод зливав у річку Сіверський Донець тонни шкідливих хімічних відходів, що призвело до суттєвого забруднення і зміни властивостей води.

"Для нейтралізації шкідливих властивостей відходів хімічного виробництва на території підприємства є спеціальний шламовідстійник. Однак керівництво заводу вирішило заощадити на екологічних заходах та утилізації відходів і просто скидати їх у річку. Під водою було прокладено трубу, з якої, як мінімум, до 2014 року в Сіверський Донець підприємство викидало тонни хімікатів. У той же час шламовідстійник не працював і перебував у занедбаному стані", - сказано в повідомленні.

Таким чином, завод "забруднив" 10 км акваторії річки, яка збагачує питні горизонти Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та інших населених пунктів, є місцем відпочинку населення і найбільшим магістральним каналом для меліорації земель регіону. У цій зоні зникла водна фауна і загинули водорості.

"З залученням фахівців-екологів і працівників водолазної служби співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність посадових осіб хімпідприємства. Екологи підраховують збиток, нанесений навколишньому середовищу", - зазначили у відомстві.

За матеріалами СБУ прокуратура Луганської області почала досудове розслідування за ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...