Хіти тижня. "Человек, который тела собирал, позывной "Швед", сейчас тоже исчез": "Козачий отаман" із РФ розповів нові подробиці про загиблих у Сирії "вагнерівців"

Олег Сурнін заявив, що до масової загибелі найманців в Сирії все було "чудово".​

Олег Сурнін розповів про своїх "козаків". Фото: znak.com.

Є інформація, що під час обстрілу США в Сирії 7 лютого загинуло 217 найманців ПВК "Вагнер". Про це розповів в інтерв'ю виданню Znak.com отаман станиці Свято-Нікольська (місто Асбест Свердловської області) Олег Сурнін, передають Патріоти України.

Двоє загиблих в Сирії найманців, 38-річний Станіслав Матвєєв і 45-річний Ігор Косотуров, жили в станиці Сурніна. За словами отамана, всього під час обстрілу американськими військовими загинули двоє або троє свердловчан. "Про третьего информация пока уточняется – позывной "Коммунист". Он не с нашей станицы, и вроде бы даже не из области", – розповів він.

Сурнін розповів, що Косотуров в 2015 році близько року воював проти України в лавах бойовиків "ЛНР" і отримав на Донбасі поранення в ногу. До російської агресії на Донбасі він служив в 12-й бригаді ГРУ. Після повернення з Луганська він вирішив їхати до Сирії "допомогти".

"Чувство патриотизма опять же! Туда многие пошли однополчане его с Украины... Там россиян много. В Ростове существует база для обучения. Они на этих базах тренируются. Соответственно, там с ними работают ЧВК "Вагнера", – заявив отаман.

Сурнін повідомив, що розмовляв з Косотуровим за тиждень до його загибелі. "Они охраняли какой-то завод. Я так понимаю, это все с нефтью связано... Потом информация с Донбасса пришла, что Косотуров со Стасом погибли. А сейчас я даже дозвониться не могу, там человек, кто тела эти собирал, позывной "Швед", сейчас уже не выходит на связь", – розповів він.

За словами отамана, тіла загиблих з незрозумілої причини відвезли в Санкт-Петербург, однак ця інформація ще потребує підтвердження. Він додав, що про стан тіл загиблих невідомо, однак впізнати їх змогли. Сурнін додав, що раніше виплати загиблим здійснювалися вчасно, однак зараз він не може додзвонитися до людини, яка займалася відправкою найманців. Він зазначив, що до масової загибелі найманців в Сирії все було "чудово".

"Сейчас они просто попали под ИГИЛ и американцев. Вообще там на данный момент Сирия еще поделена пополам", – зазначив росіянин. На уточнення, що президент Росії Володимир Путін публічно оголосив про перемогу над ІДІЛ, отаман відповів, що це не зовсім так. "Я тоже смотрю телевизор. Есть разница между тем, что нам говорят, и что из первых уст живые люди рассказывают. Пусть не пополам, но часть территории до сих пор контролируется ИГИЛ. Наши ходят на боевые – с завода на завод. Освободят один, встанут на охрану. Потом готовят новую операцию и идут на другой завод. Наших в этот раз ждали. Пошел слив информации, их точно ждали. Если бы это были простые ИГИЛовцы со стрелковым вооружением, то вышло бы все не так", – резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...