Хіти тижня. "Як свиней, відправили на забій": Дружина загиблого в Сирії найманця ПВК "Вагнер" розповіла про свого "героя"

Вдова російського найманця розповіла, що після повернення з Донбасу чоловік хотів знову воювати, тому й поїхав до Сирії.

Станіслав Матвєєв воював раніше на Донбасі. Фото: соцмережі.

7 лютого у сирійській провінції Дейр-ез-Зор серед 200 загиблих від авіаудару найманців загинули багато бійців російської приватної військової компанії "Вагнера". За даними Conflict Intelligence Team, двоє із загиблих – жителі міста Асбест Свердловської області 38-річний Станіслав Матвєєв та 45-річний Ігор Косотуров. Дружині Станіслава Матвєєва – Олені – про смерть чоловіка повідомили телефоном 9 лютого "товариші по службі з "ЛНР". Про це повідомляє Znak.com, яке взяло інтерв'ю у вдови російського найманця, передають Патріоти України.

Напередодні стало відомо про авіаудар коаліції в Сирії, жертвами якого стали близько 200 бійців армії союзників президента країни Башара Асада. Джерела у Пентагоні повідомили, що в Сирії були вбиті російські найманці "Вагнера". Зазначається, що Матвєєв і Костуров протягом 2015-2016 років воювали на стороні бойовиків на Донбасі. Очевидно, що там їх і завербували представники "Вагнера" на війну до Сирії.

"Мені зателефонував наш отаман з Асбесту. Запитав спочатку, чи давно ми зв'язувалися зі Стасом. Я відповіла, що третій день зв'язку немає. І дівчата, у кого чоловіки там, теж ніхто і нічого не знали. Буквально через хвилину отаман передзвонює і каже: "Стаса і Ігоря більше немає". Я була в магазині в цей момент. Телефон з рук впустила, он він зараз розбитий лежить. Додому йшла на автоматі, ледь під машину не потрапила", – розповіла вдова Матвєєва.

При цьому жінка зазначила, що їй не повідомили, за яких обставин загинув її чоловік. "Їх просто, як собак там розстріляли, як щурів піддослідних", – каже Олена Матвєєва.

Вдова російського найманця також додала, що чоловік розповів їй, що їде воювати до Сирії, проте подробиць не розповів. "Він попереджав мене. Він після Донбасу десь рік удома був. Приїхав у липні (2016 року). Через рік, 27 вересня (2017 року), поїхав – у поїзд вже сіли з пацанами з Кедрового. А зараз ніхто з нами на зв'язок толком не виходить, ніхто не говорить, правда це чи неправда. По голові як торохнули – і мовчок зараз", – нарікає жінка.

За її словами, Матвєєв прислав додому 109 тисяч рублів за півтора місяці (вересень-жовтень 2017 року), під час яких перебував на навчаннях у Ростові. Вдова російського найманця також розповіла, що після повернення з Донбасу чоловік хотів знову воювати, тому й поїхав до Сирії. Воювати в цій країні Матвєєв збирався три місяці, потім – повернутися і знову на три місяці на війну.

"Потім звідти зателефонував і сказав, що так не виходить. Це інша держава, так просто не виїхати. Я думала, що до березня повернеться. Я б хотіла, щоб про мого чоловіка дізналися всі. І не тільки про мого чоловіка, про всіх пацанів, хто там так тупо загинув. Дико це все! Куди їх послали, чому? У них навіть захисту не було, як свиней відправили на забій!", – розповіла Олена Матвєєва.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...