Хіти тижня. Конфлікт в ЗСУ: Бойового командира покарали за наполегливі спроби отримати форму для бійців

Інцидент трапився в 41-му батальйоні 27-ої артбригади з Іваном Черевком.

Іван Черевко

Про це розповів волонтер Мартін Брест на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Протягом п'яти місяців Ваня намагався в бригаді отримати форму для своїх підопічних. Взагалі контрактники самі отримують речі у начальника речей, але їх послали на *ер, і вони звернулися до свого командира. Ваня - армійська людина, процедуру знає і хе*ні не чинить. Він звертався з рапортами чітко по ієрархії, дійшов до комбрига. Але всім було похеру. Тоді Ваня написав пост у Фейсбуці", - повідомив Брест.

За його словами, після цього командир бригади відчитав перед строєм військового.

"Він же провів щодо Вані службове розслідування і втулив йому "догану", і до зарплати Ваня недоотримав 1400 грн. При цьому ні зампотилу, ні начреч, ні хто інший догани і недоплату не отримали. Вони не винні - винен Ваня. Ваню пообіцяли "гнобити", - розповів Брест.

За його словами, така обіцянка не злякало військового.

"Ваня був на війні, і Ваня не боїться ні гніву начальників, ні незаконного позбавлення частини зарплати (незаконне, так, це точно). Тому що свій страх Ваня залишив у полі під Старогнатівкою, десь навіть перед Новоластом, коли виконав бойове завдання і ивів усіх живими. Оскільки зарплату Вані платить народ України - то ми, дембеля 41-го, (як частинка народу) йому ці гроші дамо (хоча він відбивається усіма силами). і дамо все, що зніме комбриг полковник Ісмаїлов надалі", - написав Брест.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...