Хіти тижня. Завдяки базі "Миротворця":Яяк СБУ у Херсоні вдалося затримати снайпера ДНР (фото)

Терористка, думаючи що її злочини забуті, приїхала з території анексованого Криму і намагалася отримати в Херсоні біометричний паспорт громадянина України. Однак обдурити систему розпізнавання осіб не змогла.

Терористка "ДНР" Еліна Борозенна. Фото: сайт "Миротворець"

"Офіцера" так званих спецслужб "ДНР" Еліну Борозенну, яку вдалося затримати в Херсоні, вирахували завдяки використанню бази "Миротворець" і програми розпізнавання осіб "Identigraf". Саме вони допомогли встановити особу екс-снайпера терористичної організації "ДНР", незважаючи на те, що вона кардинально змінила імідж. Про це повідомив нардеп Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Про важливість використання бази "Миротворець" і програми розпізнавання осіб "Identigraf" для виявлення бойовиків, терористів і сепаратистів, які намагаються прорватися на вільну від агресора територію України, сказано вже не мало. Проте досвід її використання в справі захисту національної безпеки України необхідно пропагувати та заохочувати. Від цього залежить безпека нашої країни і утвердження принципу невідворотності покарання для тих, хто підняв на нас свою руку.

Так, днями в Херсонській області співробітниками СБУ була затримана громадянка України Еліна Борозенна, яка брала участь в бойових діях проти своєї країни в якості снайпера в 2014-15 роках. Її пропагандистські мистецтва можна подивитися в цьому відеоролику, дбайливо збереженому волонтерами центру "Миротворець" - "Бережи мене мій автомат", - пише Геращенко.

Відзначимо, що терористка, думаючи що її злочини забуті, приїхала з території анексованого півострова Крим і намагалася отримати в Херсоні біометричний паспорт громадянина України.

"Справа в тому, що вона думала, що Україну можна безкарно ненавидіти, але при цьому користуватися благами її громадянства - біометричним паспортом і безвізовим режимом з ЄС. Після затримання та перевірки документів, співробітники СБУ спочатку не могли повірити, що перед ними саме Еліна Борозенна. Вона перефарбувала волосся, змінила макіяж і думала, що її мистецтва забуті. Але завдяки програмі розпізнавання осіб "Identigraf" без зусиль вдалося перевірити і встановити особу екс-снайпера терористичної організації "ДНР", - зазначив нардеп.

За його словами, тепер терористку чекає тривалий термін позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...