Хлопчика дуже зацікавила "запальничка": Поліція розповіла подробиці загибелі дитини у Вугледарі

Двоє дітей знайшли бойову гранату в центрі міста, коли поверталися додому із художньої школи.

Хлопчик прийняв гранату за "запальничку". Фото: Факти - ICTV.

Сьогодні в Вугледарі Донецької області загинув 12-річна дитина. Тіло хлопчика виявили на дорозі біля дев'ятиповерхівки з вибуховими травмами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передають Патріоти України.

У поліції повідомили шокуючі подробиці смертельної НП. Їх було двоє - дітей, які знайшли предмет, схожий на бойову гранату, в центрі міста. Друг загиблого, 10-річний Діма, врятувався тільки завдяки урокам безпеки, які проводили в школі поліцейські - він знав, яку небезпеку становить боєприпас, і намагався переконати товариша не чіпати його, але той не послухався ... За фактом смерті дитини поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліцейські встановлюють всі обставини події. Відомо, що діти йшли додому зі школи мистецтв. По дорозі 12-річний Назар знайшов гранату.

- Він почав розкручувати її, подивився, що всередині. Закрутив. Він подумав, що це запальничка, а я ж попереджав, говорив йому, що це граната. Він все одно думав, що це запальничка, хотів потягнути за чеку, щоб побачити вогонь. Я відвернувся і швидко пішов. А у нього граната вибухнула в руках, мене оглушило, я побіг додому, - розповідає Діма, який вчиться в 4 класі.

10-річна дитина в своєму віці добре знає, як виглядають ті чи інші вибухонебезпечні предмети і їх не можна брати в руки, навіть якщо ті виглядають, як іграшки. Про це дітям постійно розповідають в школі співробітники поліції. І саме ці поради правоохоронців сьогодні врятували життя хлопчику.

На жаль, його друга підвела дитяча допитливість. Він не дійшов до будинку буквально кілька метрів, від важких поранень дитина померла на місці. Вдома на нього чекали 11-річний брат і мати, яка самотужки виховує синів. Вона не розуміє, як таке могло статися, адже вона часто говорила з дітьми про небезпеку зброї і боєприпасів.

"Мені подзвонила мама з батьківського комітету і сказала, що щось трапилося, Я відразу прибігла. І коли побачила підошву, то відразу зрозуміла, що це моя дитина там лежить ... Розповіла молодшому синові, як загинув його брат і попросила, якщо він десь щось побачить - нехай це буде іграшка, щоб ніколи до цих предметів не торкався і покликав дорослого, щоб він викликав поліцію", - говорить жінка.

Невтішна мати впевнена - щоб такого не траплялося, потрібно постійно говорити з дітьми. "Перш за все, про це потрібно говорити батькам - адже що не кажи, а діти все одно зроблять своє. Тому потрібно дуже багато говорити з дітьми про це", - каже мати загиблого хлопчика.

Дитина була спокійною, домашньою, хлопчик був талановитий, добре малював і ходив в школу образотворчого мистецтва. За фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок". Перевірка обставин загибелі дитини триває.

З початку бойових дій в Донецькій області в результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами постраждали 11 дітей - 5 загинули, 6 отримали поранення. Поліція посилює роботу з дітьми по всій області, щоб запобігти таким випадкам і врятувати дитячі життя.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...