​Хто б міг подумати?, Пійманий на хабарі суддя Чаус зник, не повернувшись з раптової відпустки

Поки нардепи ніжилися на сонечку, а керівники фракцій судили-рядили чи збиратися терміново для розгляду питання про позбавлення суддівського імунітету, і коли саме його розглядати, пан Микола розтанув як «з сірих яблунь дим».
Микола Чаус

Як більшість українців і очікувала, після того, як минув термін відпустки, на роботу «вірний слуга» сліпої Феміди так і не вийшов, зазначають Патріоти України. Звинувачуваний у хабарництві Микола Чаус досі залишається на свободі, хоча минулого тижня суд наклав арешт на квартиру та авто судді Дніпровського район столиці, котрому загрожує ув'язнення строком від 8 до 12 років.

У приймальні втікача чекали помічник, секретар і 41 справа для розгляду. Але не дочекалися. "Документи про те, що він продовжує відпустку чи перебуває на лікарняному, він не надавав. На зв'язок не виходив. Тому причини його неявки на робоче місце нам невідомі", - пояснила речник суду Ольга Бовкун.

Напередодні суд наклав арешт на квартиру та автомобіль Миколи Чауса. Машина стоїть під його будинком у Дарницькому районі столиці. Вдома на сигнал домофону реагують, але у слухавку мовчать. Сусіди ж розповідають, що Чауса не бачили вже давно. Чаус зажив сумнівної слави ще з часів Майдану, коли судив автомайданівців. Згодом був головуючим суддею в справі Геннадія Корбана та скасував міжнародний розшук Юрія Іванющенка. А 9 серпня Чауса піймали на хабарі – він вимагав 150 тисяч доларів за пом'якшений вирок у кримінальному провадженні. Готівку, складену у літрову банку, НАБУ викопало у нього на дачі. Наступного дня суддя пішов у відпустку, ігнорував виклики на допит і уникав спілкування з пресою.

Затримати його не дозволяє суддівська недоторканність, яку може зняти тільки парламент. "Чим швидше Верховна Рада прийме дане рішення про зняття з нього недоторканності, тим швидше ми зможемо встановлювати його місцезнаходження. Наразі достеменно сказати, де він є, ми не можемо, оскільки він вільний у своїх пересуваннях", - пояснила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфір. Верховна Рада після депутатських канікул почне роботу 5 вересня.

Журналісти ТСН зняли сюжет на цю тему:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...