Хитра схема: На гроші, які ООН виділила для розробки реєстру е-декларацій, купили Audi A8 для сина екс-голови "Київгазу"

Почалося все з того, що директор компанії "Міранда", яка розробляла програмне забезпечення для системи е-декларацій, Юрій Новіков вирішив ухилитися від податків.

Ілюстрація:news.online.ua

Частина коштів, виділених Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй на розробку системи е-декларацій, була витрачена на автомобіль Audi A8. До такого висновку прийшли співробітники Державної фіскальної служби. Про це йдеться в матеріалах Солом'янського районного суду Києва, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

Повідомляється, що директор компанії "Міранда", яка розробляла програмне забезпечення для системи е-декларацій, Юрій Новіков вирішив ухилитися від податків. Він перерахував $140 тисяч на рахунок естонської компанії Apolineja OU. Пізніше компанія перевела гроші на рахунки компаній Transgate Europa LP ($95 тисяч) і Hobson Traiding LP ($46 тисяч).

При цьому гроші, які надійшли компанії Hobson Traiding LP, перераховані наступним чином: 20 450 доларів на рахунок ТОВ "Там Транс" з призначенням платежу "за транспортні послуги і міжнародні перевезення", а 25,9 тис. доларів на рахунок компанії Lux Car Chicago з призначенням платежу "плата за авто".

Через деякий час в Україну був ввезений автомобіль Audi A8 2015 року випуску. У травні 2016 цей автомобіль реєструється на ім'я Сергія Слепканя - сина колишнього голови правління газопостачальної компанії "Київгаз".

У ДФС вважають, що ці операції зроблені з метою маскування і приховування незаконного походження коштів. У зв'язку з цим суд постановив заарештувати автомобіль на час проведення розслідування.

Як відомо, директора компанії Юрія Новікова, що розробила систему е-декларування, запідозрили в несплаті податків. У травні 2017 року йому повідомили про підозру, а пізніше заарештували.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...