"Клізму" поставили, подіяло: Голова НАЗК заявила, що система електронного декларування гарантовано запрацює з 15 серпня

Ще вчора ця пані розпиналася про неможливість запуску е-декларування через відсутність належного захисту. Хоча всім було зрозуміло, що на кон поставлена репутація, а можливо доля прем'єра, президента і навіть України.

Наталія Корчак. Фото: forbes.net.ua.

Система електронного декларування в Україні запрацює з 15 серпня 2016 року в будь-якому випадку. Про це повідомила голова Нацагентства з питань протидії корупції Наталія Корчак. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

«Фактично ми готуємося зробити заяву, але запуск системи е-декларування в будь-якому випадку буде, тому що відповідно до закону, в перехідних положеннях зазначається, що мова йде про подачу та оприлюднення інформації декларанта», – сказала Корчак.

Вона також повідомила, що представники компанії-розробника системи електронного декларування ТОВ «Міранда» провели конструктивні переговори з представниками Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, і шляхи усунення недоліків були визначені.

За її словами, 14 серпня продовжиться робота в рамках Держспецзв'язку, НАЗК також має намір провести засідання, а система електронного декларування буде вдосконалюватися після запуску. «Електронне декларування запрацює в будь-якому випадку, це я можу гарантувати на 100%, тому що своє рішення про початок подачі і оприлюднення інформації ми не відміняли і відміняти не будемо», – додала Корчак.

Нагадаємо, 12 серпня Держслужба спеціального зв'язку відмовила в атестації електронного декларування. Без атестату Держспецзв'язку, подані чиновниками декларації, не матимуть юридичної ваги. Президент Петро Порошенко заявив, що електронне декларування активів чиновників має стартувати в Україні з 15 серпня, його відкладання не припустимо і не розглядається.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...