Коли "бандерівці" гавкають: про собак у військах АТО (відео)

Собаки відкрито і охоче йдуть до наших бійців, бо відчувають добре серце українського солдата.

Вірний друг бійця АТО. Фото: соцмережі.

Вони ідуть у розвідку, несуть службу на блок-постах. Багато з них навчені, але чимало чотирилапих прибилося до наших воїнів вже на передовій, полишені господарями, передають Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

Собаки відкрито і охоче йдуть до наших бійців, бо відчувають добре серце українського солдата. З одного боку - це справжня розрада, а з іншого - захист, бо тварини добре відчувають небезпеку. Ніка - чотирилапа, яка з солдатами вже рік мандрує фронтом. Пережила з ними сотні боїв та мінометних обстрілів. А нещодавно зробила своїм господарям подарунок - вісьмох цуценят. Дзвінка й агресивна, та лише на перший погляд. До своїх господарів чужого й близько не підпустить. Хоча ще цуценям була тихим песиком. Війна її виховала, - кажуть хлопці.

А Пухнастик, схожий на пандочку, мешканець Зайцевого під Горлівкою. Тут лишився у спадок солдатам від попереднього призову. І цю ніч провів з ними в окопах під мінометним обстрілом. Коти, собаки та, навіть, баран - на фронті можна натрапити на будь-якого звіра. Більшість чогтирилапих абсолютно не пристосовані до вуличного життя і змушені жити в окопах. Бо люди, тікаючи від війни, просто про них забули.

А солдати їх приручили й діляться своїм армійським харчем. Деякі з тварин вже настільки освоїлися на війні, що заздалегідь своєю поведінкою попереджають про атаки терористів. Та не всім вдасться тут вижити чи хоч би знайти постійну домівку. Декому щастить і солдати забирають їх із собою, коли йдуть на дембель. Інші - залишаються чекати в бліндажах нових господарів в уніформі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...